Haberal'ın reddihakim talebi üst mahkemede

Milletvekili seçilen Mehmet Haberal’ın avukatlarının tahliye talebinin reddine yapılan itirazı değerlendirecek olan heyette Haberal’ın tazminata...

Milletvekili seçilen Mehmet Haberal’ın avukatlarının tahliye talebinin reddine yapılan itirazı değerlendirecek olan heyette Haberal’ın tazminata mahkum ettirdiği hakimlerin yer almaması talebine karşı hakimler çekilmedi. Bunun üzerine reddihakim talebi bir üst mahkeme olan 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.
Haberal’ın avukatları mahkemeye dilekçe vererek itirazı değerlendirecek olan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinde tazminata mahkum olan hakimlerin bulunmamasını talep etmişti. Mahkemenin başkanı Rüstem Eryılmaz ile üye hakim Yakup Hakan Günay’ın izinde olması nedeniyle heyet, 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin üyeleri Resul Çakır, Hadi Çağadır ile başka mahkemeden gelen bir üye tarafından oluşturuldu. Heyete Haberal’ın tazminata mahkum ettirdiği Resul Çakır başkanlık yaptı. Çakır, avukatların davadan çekilmesi talebine karşı çekilmeyeceğini belirtti.
Bunun üzerine reddihakim talebi bir üst mahkeme olan İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Mustafa Balbay’ın itirazını ise değerlendirmeye devam ediyor.
Soruşturma aşamasında Haberal, ‘tutukluluk halinin devamına’ ve ‘tahliye talebinin reddine’ yönünde kararlar verdikleri gerekçesiyle 9 hakimi bin 500’er TL manevi tazminat ödemesine mahkum ettirmişti. Avukatları tazminata mahkum olan hakimlerin heyette bulunmaması talebinde bulunmuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz