Haberexen Rusya'da Yayına Başlıyor

Haberexen Yayın Grubu, Rusya’da yayına başlamak için son hazırlıklarını yapıyor. Bu hamle, bölge için de...

Haberexen Yayın Grubu, Rusya’da yayına başlamak için son hazırlıklarını yapıyor. Bu hamle, bölge için de ilk özelliğini taşıyor.

Haberexen Yayın Grubu, yurt dışı yayın atağı için gün sayıyor. Grup, ilk yurtdışı yayınına Rusya ve Türkiye’ye hitap edecek www.haberexen.ru ile başlayacak. www.haberexen.ru Eylül ayında yayın hayatına "merhaba" diyecek. Rusça ve Türkçe dillerinde yayın yapacak Haberexen Rusya, bölgeyi Rusya’ya, Rusya’yı da Türkiye’ye taşıyacak.

Bünyesindeki aylık ve düzenli yayınlanan 11 dergi ve 1 internet gazetesi ile Karadeniz’in tek bölgesel Yayın Grubu kimliğine sahip Haberexen, Rusya projesinde anadili Rusça ve Türkçe’yi ileri düzeyde bilen Rus editörlerle çalışacak. Ekip çalışmasını önemli oranda tamamlayan Haberexen Rusya için 3 yıllık bir profesyonel çalışmanın sonucunda karar alındı.

Reklam
Reklam

Haberexen Yayın Grubu Başkanı Mustafa Çakır, 3 yıldır takip ettikleri Rusya - Türkiye ilişkilerindeki siyasi ve ekonomik gelişmelere katkı verecek projede son aşamaya geldiklerini vurguladı. Hem bölgenin, hem de Rusya’nın yatırım iklimini takip edecek bir projeyi hayata geçirmek için yürütülen hazırlıkların sonuna gelindiğini kaydeden Çakır; "Ekipler kuruldu. Yayına başladığımız andan itibaren Haberexen Rusya, bugüne kadar sürekli istişare ederek ilerlediğimiz, başta Ankara, İstanbul, Moskova, St. Petersburg, Krasnodar'daki kurum ve iş dünyasının önde gelen isimleri olmak üzere, Türkiye ve Rusya'da etkin vergi rekortmeni işadamlarıyla birlikte büyüyecek. Bu proje, hem bölgemiz, hem de Türkiye için önemli fırsatları ortaya çıkaracak. Samsun’dan, Türkiye’den ve Rusya’dan uluslar arası iş dünyasından paydaşlarla yaptığımız görüşmeler büyük heyecan kaynağı oluşturdu. Öyle ki, Samsun ve bölgemizden kimi işadamları, kurumlar; projeden haberdar olduklarında bizden daha fazla heyecanlandılar. Birçok kesimden gelen işbirliği teklifleri oldu. Uluslar arası alanda aktif birçok kurum ve kişilerden bizim adımıza randevular alındı, toplantılar yaptık.”dedi.

Reklam
Reklam

Haberexen Rusya’yı niçin önemsediklerini de açıklayan Çakır,"Bu hamleleri ne için gerçekleştirdik? Herkesin bulunduğu pozisyonda kalkınmaya vereceği katkılar elbette var. Amacımız, Karadeniz Havzası'nın Kuzeyi ile Güneyi’ni buluşturmak. Rusya ziyaretim sırasında aldığımız destekler Haberexen Rusya’nın üstleneceği misyonu tarif ederken, bizlere de ciddi sorumluluklar yükledi. Bu nedenle çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Başta Karadeniz Bölgesi ile Rusya'nın Güneyindeki illerin ihracatının, turizm gelirlerinin artırılması ve büyük hacimli yatırımlarda yabancı ortak bulunmasının sağlanması için Rusya ile Karadeniz arasında iletişim köprüsünü Haberexen Rusya kuracak” diye konuştu.

Samsun’dan Karadeniz’in 9 şehrine yayılan Haberexen’in enerjisinin 2013’de sınırların dışına çıktığını vurgulayan Çakır; şunları söyled,"Ekiplerimiz çalışıyor, önümüzdeki günlerde uluslararası yeni projelerimizi de işdünyası ve kamuoyu ile paylaşacağımızın müjdesini şimdiden haber verebiliriz. Bugün www.haberexen.ru. Yarın başka projeler”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: