HABEREXEN'den Rusça Yayın

 Bünyesinde 11 dergi ve 1 internet gazetesi bulunan Haberexen Yayın Grubu, Rusya'da Eylül ayında Türkçe ve Rusça yayına başlayacak.

Bünyesinde 11 dergi ve 1 internet gazetesi bulunan Haberexen Yayın Grubu, Rusya'da Eylül ayında Türkçe ve Rusça yayına başlayacak. İlk yurtdışı yayınıyla Rusya ve Türkiye’ye hitap edecek www.haberexen.ru, Eylül ayında yayın hayatına başlayacak. Rusça ve Türkçe yayın yapacak Haberexen Rusya'nın, bölgeyi Rusya’ya Rusya’yı da Türkiye’ye taşıması planlanıyor. Haberexen Yayın Grubu Başkanı Mustafa Çakır, yaptığı açıklamada, 3 yıldır takip ettikleri Rusya - Türkiye ilişkilerindeki siyasi ve ekonomik gelişmelere katkı verecek projede son aşamaya geldiklerini vurguladı. Hem bölgenin hem de Rusya’nın yatırım iklimini takip edecek bir projeyi hayata geçirmek için yürütülen hazırlıkların sonuna gelindiğini açıklayan Çakır, "Ekipler kuruldu. Yayına başladığımız andan itibaren Haberexen Rusya, bugüne kadar sürekli istişare ederek ilerlediğimiz, başta Ankara, İstanbul, Moskova, St. Petersburg, Krasnodar'daki kurum ve işdünyasının önde isimleri olmak üzere Türkiye ve Rusya'da etkin, vergi rekortmeni işadamlarıyla birlikte büyüyecek. Bu proje hem bölgemiz hem de Türkiye için önemli fırsatları ortaya çıkaracak" dedi. Haberexen Rusya’yı çok önemsediklerini anlatan Çakır, şunları kaydetti: "Amacımız, Karadeniz Havzası'nın kuzeyi ile güneyini buluşturmak. Rusya ziyaretim sırasında aldığımız destekler Haberexen Rusya’nın üstleneceği misyonu tarif ederken, bizlere de ciddi sorumluluklar yükledi. Bu nedenle çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Başta Karadeniz Bölgesi ile Rusya'nın güneyindeki illerin ihracatının, turizm gelirlerinin artırılması ve büyük hacimli yatırımlarda yabancı ortak bulunmasının sağlanması için Rusya ile Karadeniz arasında iletişim köprüsünü Haberexen Rusya kuracak.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: