Haberim yok dediği kaçak çiftliğin ruhsatını imzalamış

Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesi Döğer Belde Belediye Başkanı Ömer Güngör’ün, Belediye Meclis Üyesi Kadir Onay’ın yaptığı...

Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesi Döğer Belde Belediye Başkanı Ömer Güngör’ün, Belediye Meclis Üyesi Kadir Onay’ın yaptığı kaçak çiftliğe verilen ruhsatın altında imzası olduğu ortaya çıktı. Ayrıca, belediye personeli ile birlikte tanker, kamyon ve iş makinesinin de çiftliğin yapımında kullanıldığı iddia edildi. Başkan Göngör, kaçak çiftlikle ilgili daha önce "Çiftlikten haberim yok, izine ayrıldım" ifadelerini kullanmıştı.
Belediye Meclis Üyesi Kadir Onay’ın sit alanı ilan edilen Emre Gölü yakınına inşa ettiği kaçak çiftlik kısa bir süre önce İhsaniye Kaymakamlığı tarafından mühürlenmişti. Bölgede, çiftliğin dışında birlikte 14 kaçak yapının tespit edilerek yıkılması istenmişti. İhsaniye Kaymakamı Ömer Faruk İlhan, göl etrafında inşa edilen çiftlik ile ilgi belediye başkanının basına yaptığı “İzne ayrıldım, haberim yok” açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. İlhan, “Verilen ruhsatta belediye başkanının imzası bulunmaktadır. Öte yandan kanunlara aykırı olarak bu çiftlikte belediyenin iş makineleri ve personeli kullanılmıştır. Öte yandan 30 Eylül 2010 tarih ve 7 bin 659 Sayılı Ticaret Sicil Gazetesi’nin 145. sayfasında Belediye Muhasebe Müdürü Murat Sara’nın da Belediye Meclis Üyesi Kadir Onay ile birlikte kurmuş olduğu Döver Birlik Gıda Hayvancılık şirketine ortak olduğu görülebilir." dedi.
İlhan, Döver Belediye Encümeni'nin yapı sahiplerinden bir ay içinde yapılarını mevzuata uygun hale getirmesini istemesi, bu yerine getirilmezse yapıları yıkması gerektiğini ifade ederek, “Biz kendilerine gerekli kanun ve yönetmelikleri gönderdik. Belediye encümeni görevini yerine getirmezse gerekli kanuni işlemler başlatılacaktır.” diye konuştu.
İlhan, Emre Gölü ve civarının İl Özel İdaresi'nin yetki ve sorumluluğunda bulunduğunu, bu bölgedeki yapılaşmalarda mutlaka Özel İdare'den izin alınması gerektiğini vurguladı. Belediye Başkanı Ömer Güngör hakkında Belediye Meclis Üyesi Kadir Onay'ın sit alanı ilan edilen Emre Gölü yakınında inşa ettiği çiftliğe kanunlara aykırı bir şekilde yapı ruhsatı vererek görevi kötüye kullandığı iddiası ile soruşturma başlatılarak, savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.
Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Belediye Başkanı Ömer Güngör, açıklama yapmaktan kaçındı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz