Haberleşme Sektöründe Çalışanların Karşılaştığı Mesleki Riskler Masaya Yatırıldı

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Memur-Sen, akil olarak kurulmuştur, akil olarak yolculuk yapmaktadır. Teröre karşı...

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Memur-Sen, akil olarak kurulmuştur, akil olarak yolculuk yapmaktadır. Teröre karşı olan, kandan kadavradan geçinenlerin elinden bu geçim kaynağını almak isteyen, şehitlerimizin ruhunu incitmemek üzere merkezi 'millet' olan bu sürece katkı veren herkes akil adamdır" dedi.

“Haberleşme Sektöründe Çalışanların Mesleki Risklerinin Azaltılması” konulu AB Projesi'nin tanıtım programı, Büyük Anadolu Otel'de gerçekleştirildi. Programa, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, PTT Genel Müdürü Osman Tural, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Şinasi Gülcüoğlu katıldı. Gündoğdu yaptığı konuşmada, Türkiye'nin terör sorununun çözümü için kurulan 'Akil Adamlar Komisyonu' içinde kendisinin de yer aldığını hatırlatarak, "Memur-Sen, akilliğinin bugün başladığı bir süreç değildir. Memur-Sen, akil olarak kurulmuştur, akil olarak yolculuk yapmaktadır. Bize göre 'akil', her türlü teröre karşı olan, kandan kadavradan geçinenlerin elinden bu geçim kaynağını almak isteyen, şehitlerimizin ruhunu incitmemek üzere merkezi millet olan bu sürece katkı veren herkes akil adamdır" dedi.

Reklam
Reklam

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dolmabahçe Sarayı'nda gerçekleştirilen Akil Adamlar Toplantısı'nı birilerinin ihanet olarak değerlendirdiğini söyleyen Gündoğdu, bugüne kadar millet ne diyorsa onu söylediklerini ve Ergenekon, PKK, KCK ve JİTEM'e de bunun için karşı çıktıklarını belirtti. "Biz bu ülkeye sevdalıyız" diyen Gündoğdu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ben düne kadar terörist devlet İsrail 1948 yılında kurulduğunda onu ilk tanıyan ülke olmanın ve bu ülkenin vatandaşı olarak utancını yaşıyordum. Şimdi, terörist devletin tarihinde ilk kez özür dilemesinin gururunu yaşıyorum. Onun için lider olan Türkiye'yi çalışanları, emeği, iradesiyle hep birlikte yeşertmek ve geliştirmek bizim görevimizdir. Bu sevdaya ortak olanlara yürekten teşekkür ediyorum."

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gülcüoğlu ise, "Terörle mücadelenin bir dış politika zaferi olduğunun da bilincindeyiz. Terör örgütünün destekçilerinin bu destekten vazgeçmelerini sağlamak, güçlü bir dış politika ile mümkündür. Bunun en önemli göstergesinin ise Davos'taki 'one minute' ve 'Mavi Marmara' için özür diletmek suretiyle dize getirilmesi ve tazminat ödemeyi kabul ettirmektir" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz