Habur’da kaçak altın operasyonu

Irak’tan Türkiye’ye yolcu olarak giriş yapan 3 kişi üzerinde yapılan aramada iç çamaşırlarına gizlenmiş halde...

Irak’tan Türkiye’ye yolcu olarak giriş yapan 3 kişi üzerinde yapılan aramada iç çamaşırlarına gizlenmiş halde 220 bin lira değerinde altın ele geçirildi.
Habur Sınır Kapısı üzerinden ticari taksi ile yolcu olarak giriş yapan 3 kişinin durumlarından şüphelenen Habur Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik ekipleri, araçta ve şahısların üzerinde arama yaptı. Yapılan üst aramalarında şahısların çoraplarına doldurdukları altınları iç çamaşırlarına gizledikleri tespit edildi. Altınların 220 bin lira değerinde olan ve ağırlığı 2216,60 gram işlenmiş vaziyette küpe, yüzük, kolye, bilezik şeklinde altını ele geçirildi. Ayrıca, kaçakçılık ekipleri ticari taksi şoförü hakkında her hangi bir işlem yapmazken, şahıslar hakkında adli işlem başlatılması için savcılığa suç duyurunda bulundu.
Diğer taraftan, ziynet eşyası kaçıran şahıslara 1 yıl boyunca yurt dışı yasağı getirildiği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz