Hac Için Ön Kayıtlar Erken Başlayacak

Ahlat Müftüsü Zahit Demirel, bu yıl hac için ön kayıtların, geçen yıllara göre 2 ay önceden başlayacağını bildirdi.

Ahlat Müftüsü Zahit Demirel, bu yıl hac için ön kayıtların, geçen yıllara göre 2 ay önceden başlayacağını bildirdi.

Demirel, yaptığı açıklamada, önceki yıllarda nisan ayında başlayan ön kayıtların, bu yıl şubat ayında yapılacağını söyledi.

Hac ön kayıtlarının 4 ile 22 Şubat tarihleri arasında yapılacağını belirten Demirel, şöyle konuştu:

"Bu yıl ön kayıtlar erkene alındı. Daha önceki yıllarda kaydını yapıp kurada ismi çıkmayanlar, tekrar müracaat etmeyecek. Onların kayıt yenilemeleri otomatik olarak Diyanet İşleri Başkanlığı'nca yapılacak. Ancak 2012 yılı ön kayıt dilekçesinde belirttiği il, ilçe, hac konaklama türleri ve birlikte kuraya girecek kişilerde değişiklik yapmak isteyenler ile müracaatından vazgeçmek isteyen hacı adayları, müftülüğümüze başvurarak gerekli değişiklikleri müracaat süresi içinde yaptırmalı. İlk defa kayıt yapacaklar ise, müftülüğümüze müracaat ederek dilekçe dolduracak. Banka şubelerinin herhangi birinde Diyanet İşleri Başkanlığı hac ön kayıt kurumsal tahsilat hesabına 15 lira yatıracak. Bu kişiler daha sonra dekont ve kimlik fotokopileriyle müftülüğümüze gelerek kayıt yaptıracak."

Reklam
Reklam

Muhabir: Selcan Bayar / Şener Toktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz