Hac kayıtları pazartesi başlıyor

ANKARA (İHA) - Hacca gitmek için başvuran ve kurada isimi çıkan asıl hacı adayları için kesin kayıtlar 23 Ağustos Pazartesi günü başlıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, bu sene hacca gitmek için rekor düzeyde 217 bin 38 kişi başvuru yaptı. Bu kişilerden 8 bin 220 kişi daha önce hacca gittiği için listeden çıkartılırken, geriye kalan 208 bin 818 kişi kura çekimine girdi. Suudi Arabistan'ın Türkiye'ye verdiği 70 bin kontenjan çerçevesinde geçen hafta çekilen kura ile belirlenen asıl ve yedek hacı adaylarının isimleri il müftülüklerine bildirildi.

Reklam
Reklam

Kurada ismi çıkan asıl hacı adayları istenen belgeler ile birlikte il ve ilçe müftülüklerinde bulunan hac bürolarına veya Diyanet İşleri Başkanlığı ile sözleşme imzalayan A Grubu seyahat acentelerinden birine başvurarak 23 Ağustos - 10 Eylül tarihleri arasında kesin kayıtlarını yapacak. Verilen kontenjanın boş kalması veya Suudi Arabistan'nın ek kontenjan vermesi durumunda ise yedek hacı adayları 13-24 Eylül 2004 tarihleri arasında yedek sıra numarasına göre kesin kayıtlarını yaptıracak.

HACI ADAYLARININ YAPMASI GEREKEN İŞLER

- Asıl Hac Kontenjan Belgesini aldıktan sonra kesin kayıt yaptırmak,

- Ramazan Bayramı'ndan sonra müftülükçe düzenlenecek eğitim seminerlerine katılmak,

- Verilen hac malzemelerini müftülükten almak,

- Elbiselik kumaştan, modeline uygun elbise diktirmek,

- Menenjit aşısını yaptırmak ve aşı kartını muhafaza etmek,

HAC ORGANİZASYONU TÜRLERİ

Normal Tip: 30-35 günü kapsayan bu tip, hacılara 5-6 kişilik odalarda kalma imkanı veriyor. Yeme-içmenin hacılara ait olduğu bu tipin ücreti bin 790 dolar olarak belirlendi. Hacılar, bu ücrete 240 dolar eklerse kendilerine 3 öğün yemek verilecek.

Reklam
Reklam

Müstakil Odalı 1. Tip: 22-28 gün sürecek olan bu tipte hacılar, 2 kişilik odalar için 3 bin dolar, 3 kişilik odalar için 2 bin 800 dolar verecek.

Müstakil Odalı 2. Tip: 25-28 gün sürecek olan bu tipte hacılar 2 kişilik odalar için 3 bin 550 dolar, 3 kişilik odalar için 3 bin 350 dolar ödeyecek. Bu tipin birinci tipten farkı hacıların Mekke'de Mahbes'ül Cin bölgesinde El-Ca'd, Medine'de ise Obray otellerinde kalması.

Lüks Tip: 15 gün sürecek olan bu tipte hacılar 2 kişilik odalar için 6 bin 500 dolar, 3 kişilik odalar için 6 bin dolar verecek. Hacılar, Mekke'de Sheraton, Medine'de ise Hilton Oteli'nde kalacak.