Hacet Dede'de Bu Yıl Da Dilekler Dilendi

- MANİSA'da bu yıl da Hıdrellezde nedeniyle binlerce kişi dilekte bulunmak için Spil Dağı'nın eteklerindeki Hacet Dede'ye akın etti. Saruhan Bey zamanında yaşadığına

- MANİSA'da bu yıl da Hıdrellezde nedeniyle binlerce kişi dilekte bulunmak için Spil Dağı'nın eteklerindeki Hacet Dede'ye akın etti.
Saruhan Bey zamanında yaşadığına inanılan ve türbesinin Spil Dağı'nın eteklerinde olduğu iddia edilen Hacet Dede'ye gelenler dilekte bulundu. Özellikle kadınlar, dileklerinin gerçekleşmesi için sabırla duvarlara taş yapıştırmaya çalıştı. Taşın yapışması ve düşmemesi halinde dileğin gerçekleşeceğine inananlar, bir yandan isteklerini kağıtlara çizerek duvar aralarındaki boşluklara yerleştirdi. Kimileri ev, iş, araç dilerken; oğulları için gelin, kızları için damat dileyenler zeytin ağaçlarına bez parçaları bağladı. Bazıları da yıl boyunca başlarının ağrımaması için bahar dallarından başlarına taç taktı.
Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ise Hıdrellez için Hacet Dede'ye çıkanlara lokma ve mesir macunu dağıttı, çocuklara toplar verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: