-Hacettepe-Japon Üniversitesi Işbirliği

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) ile Tokyo Women's  Medical  University arasında öğrenci değişimini içeren işbirliği protokolü imzalandı. 

Hacettepe Üniversitesi ile Tokyo Women's Medical University arasında öğrenci değişimini içeren işbirliği protokolü imzalandı. HÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, HÜ Tokyo Women's Medical University arasında 5 yıllık bir dönemi kapsayan işbirliği protokolünün imzaları, HÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, Tokyo Women's Medical University Rektörü Prof. Dr. Hirosai Kasanuki tarafından Japonya'da atıldı. Prof. Kasanuki'nin 2013 yılı başında Hacettepe'yi ziyaretinin ardından benimsenen işbirliği, bir yıllık hazırlık sonunda hayata geçirildi. Tokyo'daki Türk Büyükelçisi'nin de katıldığı törenle, iki üniversite 5 yıllık bir zaman dilimini içeren işbirliği protokolünü imzaladı. Prof. Kasanuki, Türkiye'nin lider üniversitelerinden Hacettepe ile işbirliğine gitmekten mutluluk duyduklarını belirterek, "Bu işbirliğinden iki üniversite de kazançlı çıkacak" dedi. Prof. Dr. Tuncer de iki üniversite arasında verimli olacak bir ortaklığa adım atıldığını belirterek, "İki üniversite arasında güçlü işbirliği imkanları mevcut. Bu imkanlar değerlendirilecek. Hacettepeli öğrencilerin Japonya'ya, Japon öğrencilerin bizim üniversitemize gelmeleri söz konusu olacak. Japonya'da bulunduğum süreçte Sağlık Bakanı Sayın Tamura ile de görüşme fırsatım oldu. Japon yetkililer hem Türkiye'ye hem de üniversitemize sıcak yaklaşım sergiledi" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: