Hacettepe Senfoni Orkestrası Avrupa’da Tam Not Aldı

Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası Avrupa’nın beş kentinde verdiği konserlerle izleyicilerden tam not aldı.Hacettepe Üniversitesi Senfoni...

Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası Avrupa’nın beş kentinde verdiği konserlerle izleyicilerden tam not aldı.

Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası Avrupa’nın beş kentinde verdiği konserlerle izleyenleri mest etti. Macaristan’ın; Eger, Debrecen, Miskolc ve Budapeşte kentleri ile Polonya’nın Varşova şehrinde sahne alan orkestranın performansı dakikalarca alkışlandı. Macarların tapacak derecede sevdiği ilk parlamento binasındaki konserde Brams’ın ‘Macar Dansları’nın seslendirilmesi esnasında salondaki seyirciler de alkışlarıyla esere vokal yaptı.

Reklam
Reklam

Macaristan ve Polonya ile imzalanan dostluk anlaşmalarının yıldönümü onuruna gerçekleştirilen turnede Türkiye ve Hacettepe’yi başarıyla temsil eden Hacettepe Senfoni Orkestrası’nın Şefi Prof. Erol Erdinç, “Önemli ve güzel salonlarda konserler verdik, övgüler aldık. Biz görevimizi yaptık” dedi. Şef Doç. Dr. Burak Tüzün ise, “Macar'ların ünlü ve büyük bestecisi FerencLiszt'in 2. piyano konçertosunu seslendiren Demet Akkılıç'ın yorumu salonu dolduran halkı büyüledi ve gözyaşlarına boğdu” diye konuştu. Solist Metin Munzur ile Nihan Turnagöl’ün yanı sıra, Debrecen ve Miskolc şehirlerinde FerencLizst'in bir numaralı piyano konçertosunu seslendiren genç piyanist İlter Vurucu da seyircileri büyüledi.

Türkiye’nin Macaristan Büyükelçisi Kemal Gür, Budapeşte konserinin ardından yaptığı değerlendirmede, “Burası tarihi bir bina. Macaristan'ın ilk parlamentosu. Macarlar bu binaya taparlar, çok severler. Hacettepe'yi burada konuk etmek olağanüstü bir duygu. Orkestra muhteşem çaldı” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Varşova Radyosu Salonu'ndaki konserde izleyici olarak yerini alan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer seyircilerin takdir alkışlarından duyduğu mutluluğu, şöyle ifade etti:

“Macar Dansları eseri Macarlara, WitoldLutoslawski’nin 100. doğum yılı anısına, UwerturaSmyczkowa eseri de Polonyalılara jest oldu. Alkışlarla defalarca bis yapan şefimiz Erol Erdinç'i ve değerli orkestramızın tüm elemanlarını tebrik ediyorum. Onlarla ne kadar gurur duysak azdır. Türkiye’nin en iyi senfoni orkestrasına sahibiz. Türkiye’de başka bir üniversitenin bu seviyede orkestrası yok.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: