Hacettepe'de öğrencilerin sorunları masaya yatırıldı

Hacettepe Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK)'nun katkılarıyla Türkiye’de ilk kez öğrencilerin sorunlarının masaya yatırıldığı 'ÖYP Çalıştayı'...

Hacettepe Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK)'nun katkılarıyla Türkiye’de ilk kez öğrencilerin sorunlarının masaya yatırıldığı 'ÖYP Çalıştayı' düzenledi.

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, rektör yardımcıları, enstitü müdürleri, fakülte dekanları ve Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) öğrencileri ile öğretim üyeleri katıldı.

Çalıştayda konuşan Rektör Murat Tuncer, “Çok önemli bir konu için bu çalıştay düzenlenmiştir. Türkiye’de bir ilktir. Yaşam bir tek şekilde kazanılır. Bir yaşam vererek. Kazandığınız yaşam aslında yaşamınızı vererek kazanılıyor. Bunun mutlaka karşılığını almalısınız. Hiçbir şey sağlık ve mutluluktan daha önemli olamaz.” dedi.

Reklam
Reklam

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, ÖYP programının Türkiye’nin akademik hayatında çok önemli bir katkısı olduğunu belirtti.

Hacettepe Üniversitesi ÖYP Koordinatörü Prof. Dr. Mutlu Aytemir de ÖYP Programı'nda Hacettepe Üniversitesi'nin oynadığı etkin role atıfta bulundu. Aytemir, “ÖYP web sayfası www.oyp.hacettepe.edu.tr ve e-mail adresi oyp@hacettepe.edu.tr olarak belirlendi. ÖYP Kurum Koordinasyon Birimi’nin Beytepe Yerleşkesi'nde kurulması kararlaştırıldı. 2006 yılında Devlet Planlama Teşkilatı desteğiyle başlayan program, 2011 yılından beri YÖK tarafından yürütülmektedir. 2008-2012 yıllarında bu programa 60 farklı üniversiteden gönderilen kayıtlı 213 öğrenci bulunuyor. Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı Yönergesi üzerinde de çalışmalar yapılıyor.” diye konuştu.

Çalıştayın, 'Hacettepe’de Yaşanılan Sorunlar ve Çıkarılan Dersler' başlıklı oturumunda ise Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Kavak başkanlığında, Yükseköğretim Kurulu uzmanları Ayşegül Kutay Gündoğan, Yeliz Çelen, Sultan Bardakçı ve ÖYP Koordinatörü Prof. Dr. Mutlu Aytemir, ÖYP öğrencilerinin merak ettiği konulara cevap verdi. Çalıştay kapsamında, enstitülerin ÖYP temsilcilerinin seçimleri yapıldı ve gelecek yıl Hacettepe Üniversitesi ÖYP Kongresi düzenlenmesi benimsendi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: