Hacettepe'de Şiddete "sessiz" Protesto

18 Mart Çanakkale Zaferi anma etkinlikleri sırasında Hacettepeli öğretim üyeleri ve öğrencileri şiddet olaylarına sessiz...

18 Mart Çanakkale Zaferi anma etkinlikleri sırasında Hacettepeli öğretim üyeleri ve öğrencileri şiddet olaylarına sessiz yürüyüşle protesto etti.

Hacettepe Üniversitesi’nde Öğrenci Temsilciler Konseyi'nin (ÖTK) organize ettiği sessiz yürüyüş dün gerçekleştirildi. 18 Mart Çanakkale Zaferi anma etkinlikleri sırasında yaşanan şiddet olaylarını protesto amaçlı yapılan yürüyüş Beytepe Kampüsü girişindeki Bilim Sanat Heykeli önünden başlayarak Atatürk Anıtı’nda son buldu. Türk bayrağı, Atatürk posterleri ve Hacettepe Üniversitesi flaması dışında hiçbir afişe, dövize ve flamaya izin verilmeyen yürüyüşe yüzlerce öğrenci katıldı. Yürüyüş, Atatürk Anıtı’nda şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ÖTK Temsilcisi Mustafa Şenol Akın'ın konuşmasıyla son buldu. Akın, “Hacettepe isminin bilim, sanat, kültürle anılmasını istiyoruz. Şiddet olayları bizi rahatsız ediyor. Küçük bir grubun Hacettepe'nin huzurunu bozmasına fırsat vermemeliyiz” dedi.

Reklam
Reklam

Yaşanan olayları kınayan Hacettepe Üniversitesi öğretim üyeleri, hangi dünya görüşünden ve amacı ne olursa olsun, şiddet içeren her türlü etkinliğe karşı olduklarını açıklamıştı. Hacettepe'de ayrıca Prof. Dr. Ali Dönmez öncüğünde şiddet olaylarına karşı imza kampanyası da başlatılmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz