Hacettepe’nin Bıçaksız Beyin Ameliyatı 700 Yabancı Uzmana Ders Olacak

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Nöroradyolojik Endovasküler (Damariçi) Tedavi Ekibi, önemli bir çalışmaya imza attı. Ekibin 11-13...

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Nöroradyolojik Endovasküler (Damariçi) Tedavi Ekibi, önemli bir çalışmaya imza attı. Ekibin 11-13 Aralık tarihlerinde beyin ve damar hastalıklarının tedavisi için kafatası açılmadan gerçekleştireceği bıçaksız operasyon, ABD’nin Houston şehrinde Baylor Tıp Fakültesi'nde 700 uzman doktora online ders olarak izletilecek.

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Nöroradyolojik Endovasküler (Damariçi) Tedavi Ekibi, 11-13 Aralık tarihlerinde beyin damar tıkanıklıkları, beyin anevrizması (damar balonlaşması) ve arteriyoven özmal formasyonlarının (beyin damar yumakları) tedavisinde geliştirdiği ameliyatı yapacak. Ekibin ileri damariçi ameliyatsız tedavi teknikleri ABD’nin Houston şehrinde Baylor Tıp Fakültesi anjiyografi odalarından uydu aracılığı ile bağlanılarak canlı operasyon yayını ile uzmanlara izletilecek. Hacettepe ekibnin çalışmaları 700 civarında Amerikalı ve uluslararası nöroendovasküler tedavi uzmanı hekime öğretilecek.

Reklam
Reklam

KANADA’DAN GÜNEY AFRİKA’YA PEK ÇOK ÜLKEDEN UZMAN HACETTEPE’YE EĞİTİME GELİYOR

Dr. Işıl Saatçi, Dr. Kıvılcım Yavuz, Dr. Serdar Geyik ve Dr. Saruhan Çekirge’den kurulu ekip tarafından geliştirilen tedavi metodları, tüm dünyadaki hekimler tarafında yaygın kabul görüyor. Özellikle son 12 yılda ABD, Kanada, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya gibi tüm major Avrupa ülkeleri ile İsrail ve Ortadoğu ülkeleri, Hindistan, Japonya, Güney Afrika, Latin Amerika ülkeleri, Avustralya, Çin’den önemli tıp merkezlerinde çalışan yüzlerce doktor konuyla ilgili eğitim almak üzere Ankara’ya geldi. Doktorlar, Hacettepe Hastanesi Radyoloji bölümünde düzenlenen toplantılarda yapılan operasyonları seyrederek tedavi tekniklerini öğrenmeye çalışıyor.

Eğitimin verildiği doktorların bağlı oldukları klinikler arasında Harvard Hastaneleri, Mayo Clinic, Cleveland Clinic, BarrowsNeurologicalInstitute, University of California Los Angeles ve University of Oxford gibi dünyanın en önemli merkezleri bulunuyor. Ekip ayrıca ABD’de 20’nin üzerinde tıp merkezinde ve Avrupa’daki onlarca önemli üniversite tıp merkezlerine davet edilerek seçilmiş hastaların kapalı damar içi beyin operasyonlarının gerçekleştirilmesine yardımcı oluyor. Ekip son yıllarda yurt dışında önemli tıp merkezlerinde 300’ün üzerinde hastanın tedavisinde rol aldı.

Reklam
Reklam

Devlet Planlama Teşkilatı’nın son 10 yılda üniversitenin bünyesinde girişimsel nöroradyoloji ünitesine verdiği bilimsel araştırma ve alt yapı destekleri bu çalışmalara önemli bir destek oldu. Bu desteklerle en üstün teknoloji ile donanımlı teknoloji alınmış ve yeni tedavi tekniklerinin geliştirilmesi ve dolayısı ile bu bölümün dünyadaki lider konumunun korunması sağlanabildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: