Hacettepe'nin Kök Hücre Merkezi Yenilendi

Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Hastanesi Erişkin Hematopoietik Kök Hücre Nakli Ünitesi yenilendi.

Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Hastanesi Erişkin Hematopoietik Kök Hücre Nakli Ünitesi yenilendi.

Hacettepe Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, yenilenen Erişkin Hematopoietik Kök Hücre Nakli Ünitesi'nin hasta alımına başladığı belirtildi.

16 yatak kapasiteli, tek kişilik, hepafiltreli odalarda hastalara hizmet verecek ünitenin, hizmet açığını kapatacağı ifade edilen açıklamada, hastaların merkezi monitörizasyon sistemi ile takip edileceği belirtildi.

Daha önce yılda 60-70 olan ilik nakli sayısının yenilenme sonrası 200'e çıkacağı bildirilen açıklamada, lösemi, lenfoma, myeloma ve kemik iliği yetmezlikleri gibi hastalıklar başta olmak üzere çeşitli hasta gruplarına, yurt dışı eğitimli akademik hekimler, koordinatör hemşirelerin hizmet verdiği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Selma Bıyıklı Adabaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz