Hacı Abdullah Halife Türbesine Yoğun Ilgi

Hacı Abdullah Halife türbesi Ramazan ayı nedeniyle yoğun ilgi görüyor.

Hacı Abdullah Halife türbesi Ramazan ayı nedeniyle yoğun ilgi görüyor.

Tuğlacık Köyü Muhtarı Salih Önal, AA muhabirine yaptığı açıklamada , bu yıl Hacı Abdullah Halifeyi Anma programının Ahilik haftası içerisinde yapılacağını belirtti.

Tuğlacık Köyü'nde bulunan Hacı Abdullah Halife Türbesinin Ramazan ayında binlerce kişi tarafından ziyaret edildiğini ifade eden Önal, "Gelen ziyaretçiler dua edip Kuran-ı Kerim okuyorlar. Hacı Abdullah Halife'nin asasını vurması nedeniyle bir kayadan çıkan suya yaptırdığı değirmeni ziyaret ediyorlar, buradan su alıyorlar. Ayrıca dönemin padişahları tarafından Hacı Abdullah Halife'ye yazılan yüzlerce ferman ve Halife'nin yazdığı el yazmaları ile kullandığı eşyaların bulunduğu müzeyi geziyorlar" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Aytekin Özdemir / Anıl Kuru

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz