Hacı Adayları Geceyi Otobüslerde Geçirdi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde hacı adaylarının birçoğu geceyi otobüslerde geçirdi. Hacı adayların ilçeye gelişleri ise artarak...

Şırnak’ın Silopi ilçesinde hacı adaylarının birçoğu geceyi otobüslerde geçirdi. Hacı adayların ilçeye gelişleri ise artarak devam ediyor.

Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı üzerinden kutsal topraklara gidecek hacı adaylarının Silopi’ye gelişleri artarak devam ediyor. Dün gece ise hacı adayları barınma sorunu yaşadıkları geceyi otobüslerde geçirdi. Cemal Atakan, “Burada tuvaletlerde fazla ücret alıyorlar. Bir de geceleri buraları çok soğuk. Bizde ateş yakıyoruz. 2 gündür burada bekliyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bir diğer hacı adayı Nihat Tekinci, “Biz ilk defa arabalarımızı boşaltıp boş olarak geçeceğiz. Ondan biz araba tutup eşyalarımızı alacağız. Eziyet çekeceğiz. Daha önce böyle sıkıntı çekmedik. Kapılardan rahat geçmemize kolaylık sağlanmasını istiyoruz. Şimdiye kadar sıkıntı çekmedik. Ama bundan sonra çekeceğiz. Kapıdan geçerken Zaho’ya geçeceğiz. Arabamız bizden sonra gelecek. Ne zaman gelecek o da belli değil” dedi.

Hacı adayı Şemsettin Kaya da, “Bize misafirperver davrandılar. Baya bir ikram yaptılar. Bizi camilere kadar götürüp getirdiler. Halk çok iyi. Allah razı olsun” dedi.

Hacı adayı Abdullah Toprak, “Her şeyi göze almışız. Allah’ın yoludur. 2 gündür buradayım. İhtiyaçlarımızı evden getirdiklerimiz ile karşılıyoruz. Otobüste kalıyorum. Battaniyemiz var. Bazen de çimlerin üzerinde yatıyorum” şeklinde konuştu.

Hacı Adayı Nedim Aşan ise, “Burada konaklama yeri yok. Konaklama yeri olmadığı için zorluk çekiyoruz” dedi.

Sorununu Kürtçe anlatan Hacı Adayı Ebubekir Değer de tuvalet ücretleri ve yatacak yerlerinin olmamasından dolayı şikayetini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: