Hacı adayları kutsal topraklarda

MEKKE - Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla bu yıl hac farizasını yerine getirecek Türk hacı adaylarının yüzde 75'inin kutsal topraklara ulaştığı bildirildi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Fikret Karaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, hacı adaylarının Türkiye'den 22 Kasımdan itibaren gelmeye başladıklarını, genelde ilk gelişlerin Medine olduğunu, buradan Mekke'ye intikal ettiklerini söyledi.

Aralık ayının başından itibaren Medine ve Cidde olmak üzere iki koldan hacı adaylarının Mekke'ye geldiğini anlatan Karaman, bugün itibariyle hacı adaylarının yüzde 75'inin mukaddes topraklara ulaştığını, hem hava hem kara yoluyla gelen hacılar için 25 Aralıkta gümrüklerin kapanacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Türk hacı adaylarının Mekke'de daha çok Mesfele ve Mina yakınlarındaki Mahpes ve Aziziye bölgesinde konuşlandıklarını kaydeden Karaman, hacı adayları için 24 saat ulaşım hizmeti verdiklerini, açtıkları 17 mutfak ile de bütün hacı adaylarına günlük sıcak yemek sunduklarını kaydetti.

Hedeflerinin yemekli sistemi temelli hale getirmek ve yerleştirmek olduğunu anlatan Karaman, bu sistemi Umre'ye de yaymak istediklerini vurguladı.

Bu arada Kutsal topraklara gelen Türk hacı adaylarından 13'ünün hayatını kaybettiği bildirildi.