Hacı Adaylarına Kişisel Hijyen Ve Beslenme Eğitimi

Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hacı adaylarına kişisel hijyen ve beslenme eğitimi? verildi.Merkez Sungurbey Camii'nde...

Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hacı adaylarına kişisel hijyen ve beslenme eğitimi? verildi.

Merkez Sungurbey Camii'nde düzenlenen seminere yaklaşık 400 hacı adayı katıldı. Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından verilen kişisel hijyen ve beslenme eğitiminde önemli bilgiler verildi.

Hacı adaylarına yanlarında sıvı sabun veya taşıması kolay kağıt şeklinde sabun bulundurmaları, kesinlikle çorap giyilmesini ve her gün değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

Seminerde hacı adaylarına, “Çıplak ayak ile dolaşmaktan sakınınız. Ortopedik terlik ve ayakkabı kullanınız ve çorapsız giymeyiniz. Dış ortamlarda şemsiye veya şapka veya takke ve güneş gözlüğü kullanınız. Diş proteziniz varsa gece çıkardığınızda açıkta bırakmayınız ve kapalı kaplarda saklayınız. Mescitte mutlaka seccade kullanınız. Seccadeyi katlarken rulo yapmayınız. Namaz kıldığınız da üst yüzü içte kalacak şekilde katlayınız.” şeklinde önerilerde bulunuldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz