Hacı Bayram Yeraltı Otoparkı Tamamlanmak Üzere

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, Hacı Bayram bölgesine tarihi dokuya zarar vermeyecek şekilde, yerin altında yapımı...

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, Hacı Bayram bölgesine tarihi dokuya zarar vermeyecek şekilde, yerin altında yapımı sürdürülen 4 katlı 560 araçlık yeraltı otoparkının yüzde 95’i tamamlandı.

Hacı Bayram Camii ve çevresinde gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda bölgenin ziyaretçi sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bölgede yapılan restorasyon ve yenileme çalışmaları ile tarihi doku yeniden ortaya çıkarılırken, diğer yandan da bölge esnafı ve ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayacak çözümlere imza atıldığını belirtti.

Reklam
Reklam

Hacı Bayram Veli Camii’nin restore edilip, ek binasının yıkıldığını ve tarihine uygun şekilde inşa edildiğini bildiren yetkililer, "Camii çevresi muhteşem bir görünüme kavuşturularak, bölgede kullanılamaz haldeki binalar tarihi özelliklerine göre yeniden gün yüzüne çıkarıldı. Kitapçılar Çarşısı, boşaltılarak yıkımlar başladı. Yapılan tüm bu çalışmalara paralel olarak da bölgenin en büyük ihtiyaçlarından olan otopark sorununu ortadan kaldırmak amacıyla yapımına başlanan 4 katlı, 560 araçlık yer altı otoparkın inşaatında sona gelindi." ifadelerini kullandı.

TARİHİ DOKU KORUNUYOR

Otopark Hacı Bayram-ı Veli Camii’nin hemen arkasındaki boş alanda, giriş cephesi hariç tamamen yer altına inşa ediliyor.
Otopark inşaatının Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun onayıyla gerçekleştiriliyor.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, otoparkın kapalı olacağını ifade ederek, "Otopark, giriş cephesi haricinde tamamen toprak altında kalacak şekilde yapıldı. Otoparkın üzeri yeşil alan olarak düzenleniyor. Buraya ise sadece merdiven ve asansör ile ulaşılabilecek. Bu bölümde ayrıca, cam kule ve yeniden yapılacak olan tescilli yapı dışında herhangi bir yapılaşma olmayacak. Yeşil alanda yaya ulaşımı için rampalar ve yine yaya kullanımı için ayrılmış oturma alanları yer alacak." açıklamasını yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: