Hacı Bektaşi Veli Federasyonu'na Bağlı Alevi Önderleri Reyhanlı'da

Hacıbektaş Veli Dergâhı'nın en yüksek makamı olan Postnişin görevini yürüten Veliyettin Ulusoy federasyona bağlı çok...

Hacıbektaş Veli Dergâhı'nın en yüksek makamı olan Postnişin görevini yürüten Veliyettin Ulusoy federasyona bağlı çok sayıda üye ile Reyhanlı'ya geldi. Reyhanlı Belediyesini ziyaret eden Ulusoy "Toplum arasındaki gerilme bizi bu noktaya getirdi." dedi.

Beraberinde kanaat önderleri ve ülke genelindeki şubelerin temsilcileri ile Reyhanlı’ya gelen Veliyettin Ulusoy, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi'yi ziyaret etti. Ziyarette konuşan Ulusoy "Acılarınızı paylaşmak üzere buraya geldik. Allah'tan bu acıyı unutturacak başka acı vermemesini diliyorum. Yapanları, yaptıranları ve sebep olanları şiddetle lanetliyoruz. Acınız bizimde acımız. Sizinle beraberiz. Eleleyiz asırlardan beride özellikle bu bölgede medeniyetlerin olduğunu farklı inançların ve farklı ırkların bulunduğunu biliyoruz. Ve hepsi bir arada yüzlerce yıldır el ele vererek yaşadığını biliyoruz ama son günlerdeki karışıklık ve toplum arasındaki gerilme bizi bu noktaya ne yazık ki getirdi. Çok üzgünüz Hacı Bektaşi toplumu olarak, kanaat önderleri olarak acınızı tekrar paylaşıyorum. Hakka yürüyen canların ailelerimi de sabır ve metanet diliyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi'de ziyaretten dolayı teşekkür ederek yaraları dostlarla birlikte hızlı bir şekilde saracaklarını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: