Hacı Kemal Erimez Öğrenci Yurdu’ndan Yaz Kampı

Sakarya Akyazı ilçesindeki Hacı Kemal Erimez Öğrenci Yurdu öğrencileri, 2012-2013 eğitim öğretim sezonunda yoğun bir...

Sakarya Akyazı ilçesindeki Hacı Kemal Erimez Öğrenci Yurdu öğrencileri, 2012-2013 eğitim öğretim sezonunda yoğun bir maratonu başarıyla tamamlamaları sonucu, Pamukova ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı yayla evinde yaz kampı ile ödüllendirildi.

Yurt Müdürü İlhan Dinç, gençlik kampının, başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesine yönelik planlanan bir kamp olduğunu ifade etti. Dinç, ”Okullarında başarılı olan veya değişik etkinliklerde başarılar elde eden öğrencilerimizi, bir haftalık yayla evinde orman kampı ile ödüllendiriyoruz. Ayrıca kampta, öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine yönelik, kitap okuma başta olmak üzere farklı faaliyetler de yapıyoruz. Aynı zamanda öğrencilerimizi sosyal ve kültürel açılardan da geliştirerek, özgüven duygularının artmasına katkıda bulunuyoruz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Hacı Kemal Erimez Yurdu Müdürü İlhan Dinç, milletlerin bekasının eğitime verdikleri önemle yakından ilgili olduğuna dikkat çekerek, ”Eğitimi ihmal eden milletler, başkalarına, yok olma tehlikesi ile karşı karşıyadır.” diye ifade etti. Dinç, milli ve manevi değerlerin bilincinde, ahlaken ve bedenen sağlam, fikirlere ve kişilere değer veren, kişisel gelişimi için çaba sarf eden bireyler yetiştirmek üzere özel bir program planladıklarını ifade etti. Dinç, şöyle dedi:

”Yaz tatilinde öğrenciler uzun süreli okuldan ayrı kalıyor. Genellikle çocuklarımız bu dönemde internette, televizyon başında, bilgisayar oyunları veya cep telefonlarıyla vakit geçiriyorlar. Bu da öğrencilerde rehavete yol açıyor. Bu rehaveti en aza indirmek adına yaz kampını düzenledik. Oldukça eğlenceli geçen yaz kampında 50 öğrenci, bir hafta boyunca birbirinden güzel etkinliklerle dolu kamp yapma fırsatı buldu. Kamp esnasında bol bol kitap okuyan öğrenciler, çeşitli sportif aktivitelerde bulunurken, yoğurt yeme, yumurta taşıma, halatla çekme, çuvalla koşu gibi yarışmalarda birbiriyle kıyasıya mücadele ettiler. Oldukça heyecanlı ve çekişmeli geçen kitap okuma yarışmasının sonunda ise kamp süresi boyunca en çok kitap okuyan öğrencilere kitap hediye edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz