Hacı Kemal Erimez Yurdu'nda Çanakkale Ruhu Yaşandı

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98. yıldönümü Sakarya Akyazı ilçesi Hacı Kemal Erimez Yurdu'nda kutlandı. Programa konuşmacı...

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98. yıldönümü Sakarya Akyazı ilçesi Hacı Kemal Erimez Yurdu'nda kutlandı. Programa konuşmacı olarak Tarihçi - Yazar Murat Duman katıldı.

Türkiye’de son yıllarda en fazla ziyaret edilen yerlerden biri Çanakkale Şehitliği olduğunu belirten Duman, ”Mehmet Âkif’in ifadesiyle yedi düvele karşı mücadele ettiğimiz yarımadadaki şehitlik, mübarek bir mekân. Savaşta en çetin muharebelerin yaşandığı, dünya tarihinde kara, deniz, hava ve denizaltı savaşlarının aynı anda yaşandığı ilk cephe Çanakkale cephesi olmuştur. Burada kazanılan moral, Milli Mücadele’ye de zemin hazırlamış ve Cumhuriyet’i kuran kadro bu cephede savaşmıştır.” dedi.

Reklam
Reklam

Çanakkale Cephesi’ndeki savaşın acımasızca yaşandığı şehitlik gezilerin bir gün olarak gezilmesinin az olduğunu dikkat çeken Tarihçi Duman ”Tarihin gördüğü en büyük savaşlardan birinin yaşandığı Çanakkale Cephesi’nde ziyaret edilen her mekân, o günlerden bugüne çok şeyler fısıldıyor. Bununla birlikte geniş zaman dilimlerinde yapılacak ziyaretlerle, siperlerinden tabyaların içlerine, çıkarma yapılan kıyılardan kale ve anıtlara kadar teferruatlı gezmek, tarih şuuru kazanma adına çok faydalı oluyor." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: