Hacıbekiroğlu; “Daha çok koşuşturacağız"

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanlığı Mayıs Ayı Divan Toplantısını Parti Binasında yoğun katılımla gerçekleştirdi.

Divan Toplantısına İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Kodat, Belediye Başkan Adayı Haluk Arslan, Partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Divan toplantısında açılış konuşmasını İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu yaptı. Hacıbekiroğlu ilk olarak Ülke ve Bütün İslam âleminin Miraç kandilini tebrik ettiğini, Miraç kandilinin dünyada zulüm ve sömürüye maruz kalan bütün mazlumların ve bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını temenni ettiğini belirtti.

Hacıbekiroğlu daha sonra, yapacakları çalışmada gösterecekleri azimlerin daha da artması gerektiğine işaret ederek, hem Cumhurbaşkanlığı hem de gelecek yıl yapılacak milletvekili seçimleri için bütün teşkilatlar olarak topyekün yoğun bir çalışmanın içine girecekleri mesajını verdi.

Reklam
Reklam

Hacıbekiroğlu, “Önümüzdeki dönemde çok daha yoğun, çok daha gayretler içerisinde olmak durumundayız. Önümüzde bir Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Milli Görüş’e uygun bir Cumhurbaşkanı seçimi için elbette elimizden gelen çabayı sarf etmek mecburiyetindeyiz. Sonrasında ise genel seçim var. Bu seçimlerde Saadet Partisi mutlaka Meclis’e girmelidir. Çok koşturacağız, terleyeceğiz. Ayakta demir çarık, elde demir asa ile Anadolu’yu dolaşmamız lazım” dedi.

Hacıbekiroğlu, Türkiye’nin sosyal bir devlet olduğunu ancak son yıllarda sadaka devleti haline geldiğine de vurgu yaparak, “Adeta sadaka devleti haline gelmiştir. Hükümet vatandaşı yoksullaştırarak, oy talep ediyor. Şu an sosyal yardımdan istifade eden insanların sayısı 10 milyon civarında. Bu korkunç bir rakam. Bizim anlayışımıza göre devlet sadaka veren değil, sosyal olmak durumunda. Yoksulluk sınırı 3 bin TL’nin üstünde. Açlık sınırı bin TL’nin üstünde. Asgari ücret ise 846 TL. Bir aile bu parayla nasıl geçinebilir. Aile facialarının temelinde büyük oranda ekonomik sıkıntılar yatıyor. Milletin sosyal dokusu da bozuluyor” değerlendirmesini yaptı.

Reklam
Reklam

Hacıbekiroğlu, konuşmasında ayrıca yapacakları çalışmada gösterecekleri azimlerin daha da artması gerektiğine işaret ederek, hem Cumhurbaşkanlığı hem de gelecek yıl yapılacak milletvekili seçimleri için bütün teşkilatlar olarak top yekün yoğun bir çalışmanın içine girecekleri mesajını verdi. Hacıbekiroğlu, “Önümüzdeki dönemde çok daha yoğun, çok daha gayretler içerisinde olmak durumundayız. Önümüzde bir Cumhurbaşkanlığı seçimi var.

Milli Görüş’e uygun bir Cumhurbaşkanı seçimi için elbette elimizden gelen çabayı sarf etmek mecburiyetindeyiz. Biz oy kullanırken, ‘Cumhurbaşkanı şu mu olsun’ sorusuna göre değil, ‘nasıl olmalı’ sorusuna göre durumu değerlendirip oy kullanacağız. Batı’ya kul köle olan bir kişi Cumhurbaşkanı olsa ne olur, olmasa ne olur. Elbette o güne geldiğimizde durumu değerlendirir, karar veririz. Sonrasında ise genel seçim var. Bu seçimlerde Saadet Partisi mutlaka meclise girmelidir. Çok koşuşturacağız, terleyeceğiz. Ayakta demir çarık, elde demir asa ile Elazığ’ı dolaşmamız lazım” dedi.

Reklam
Reklam

“CHP gelmesin diye AKP’ye oy veriyoruz” diyen seçmene yönelik de konuşan Hacıbekiroğlu, “Asıl bizim arsamıza gecekondu kuran AKP’dir. Ölçülerin farklı olduğunu asıl yozlaştıranın da AKP olduğu ortada. CHP iktidara gelseydi, zinayı serbest bırakabilir miydi? İstese bile buna cesaret edebilir miydi? Edemezdi. CHP iktidarda olsa ‘faiz dünya gerçeğidir’ diyebilir miydi. Kısaca Hakk’ın olduğu yerde ehveni şer olur mu? AKP ehveni şermiş CHP’ye göre. Erbakan Hocamız, ‘İslam’a gelmiyorsanız bari Hristiyan yahut Yahudi olun’ diye telkinde bulunulduğunu duydunuz mu’ diyordu. Var mı böyle diyen birileri? Böyle bir telkinde rastlayan var mı? Hakk’ın olduğu yerde, kısacası ehveni şerre destek verilemez. Tüm gücümüzle Hakk’ı hakim kılmak için mücadele veriyoruz. Takdir, Cenab-ı Allah’ındır” açıklamasında bulundu.

İl Başkanı Hacıbekiroğlu’nun konuşmasının ardından toplantı basına kapalı bir şekilde devam etti.

Ajans23/Buşra KESKİN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: