Hacıbektaş şenlikleri yarın başlıyor

NEVŞEHİR (İHA) - Ünlü halk düşünürü Hacıbektaş-ı Veli anısına düzenlenen Hacıbektaş Veli Anma ve Kültür Sanat Etkinlikleri yarın başlıyor. Etkinliklerin ilk gününe Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Bülent Ecevit, siyasi parti genel başkanları ve çok sayıda bakan katılacak.

Bu yıl 39. Ulusal ve 13. Uluslararası düzeyde gerçekleştirilecek olan Hacıbektaş-ı Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri için Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesi'ne Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçi akını yaşanıyor. Bu yıl yaklaşık 300 bin kişinin katılmasının beklendiği etkinlikler için ilçede geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan Bülent Ecevit'in yanı sıra, Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel, Kültür Bakanı Suat Sağlayan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Nejat Arseven, YTP Genel Başkanı İsmail Cem, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DTP Genel Başkanı M.Ali Bayar, HADEP Genel Başkanı Murat Bozlak ve ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras'ın da katılacağı etkinliklerin ilk gününde ayrıca çok sayıda milletvekili ve sanatçı da hazır olacak. Siyasi liderleri seçim döneminde ilk kez bir araya getirecek olan etkinlikler öncesinde ilçeye giriş çıkışlar da jandarma ve emniyet ekiplerince kontroller uygulanacak. Bu arada Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen vatandaşların konaklama ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla Kızılay tarafından Çilehane mevkiine bin 500 çadır kuruldu.

Hacıbektaş Belediye Başkanı ve Hacıbektaş-ı Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri Komite Başkanı Mustafa Özcivan, törenler için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek, ilçeye gelen vatandaşların barınma, sağlık, yiyecek gibi sorunlarının giderilmesi için de gerekli tedbirlerin alındığını söyledi. Özcivan, etkinlikler öncesinde Başbakanlık Tanıtma Vakfı tarafından Hacıbektaş Belediyesi'ne 150 milyar liralık bir katkı sağlandığını ancak bu paranın bu denli büyük bir etkinlik için yeterli olmadığını vurguladı. Törenlere çok sayıda siyasetçinin yanı sıra bilim adamı, sanatçı ve vatandaşın katıldığını vurgulayan Özcivan, yapılan mali yardımın artırılması isteğinde bulundu.

Reklam
Reklam