Hacıbektaş'ta arıcılık ve meyvecilik kursu

Hacıbektaş'ta arıcılık ve meyvecilik kursu başladı.

NEVŞEHİR (A.A) - Arıcılık ve meyvecilik kursları, Hacıbektaş Halk Eğitim Müdürlüğü ile İŞKUR İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından Öğretmen Evi toplantı salonunda açıldı.

Halk Eğitim Müdürü Muammer Gülcan, açılışta yaptığı konuşmada, arıcılık kursunun 20 gün süreceğini ve 100 saat ders verileceğini, genel meyvecilik kursunun ise 40 gün süreceğini ve 200 saat ders verileceğini bildirdi.

Gülcan, kursiyerlere İŞKUR tarafından da günlük 15 TL verileceğini belirterek, her iki kursa da 25'er kişi katıldığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Hacıbektaş Kaymakamı Mustafa Eldivan da Türkiye'de arıcılık ve meyveciliğin bilinçli bir şekilde yapılmadığını ifade ederek, ''Amacımız, üreticilerimizi bilinçlendirerek hem kendilerine hem de ülkemize daha verimli olmalarını sağlamaktır'' dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz