Hacıhasan Köyünde Kutlu Doğum programı yapıldı

Alaplı Hacıhasan Köyünde Kutlu Doğum Haftası kutlandı.

Alaplı Hacıhasan Köyünde Alaplı Müftülüğü ve Hacıhasan Köyü muhtarlığının ortaklaşa yapmış olduğu programla Kutlu Doğum Haftası kutlandı.

Hacıhasan Köyü Namazgah denilen yerde yapılan ilk program olmasına rağmen programa kadın ve erkekler yoğun ilgi gösterdi.

Kutlama programı Öğle namazından önce başladı. . Pogram Kuran’ı Kerim Tilaveti ile başladı. Kuran Kerim Hasanlı A.Abacılar imam hatibi Metin Yılmaz hoca tarafından okundu.

Açılış konuşmasını Alaplı Müftülük vaizi O.Fatih Eryiğit yaptı. Eryiğit , Peygamberimiz ve İnsan Onuru” ana temalı kutlu doğum haftasının devletimize, milletimize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. dedi

Reklam
Reklam

Mollabey Ortokulu ilahi grubundaki kız öğrenciler ilahiler okudular. Programda konuşmacı olarak Alaplı Müftülüsü Mehmet Bektaş katıldı.Peygamberimizin örnek hayatından örnekler verdi. Sahabe ve peygamberimiz ile ilgi örnekleri anlattı. Kız çocuklarını diri diri gömen insanların peygamberimizin nuru ile onurlandıklarında büyük değişikliklere uğradığını anlattı. Hazreti Peygamber’in büyük önem verdiği insanlık onuruna bugün her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu söyledi.

Programa katılanlara kutlu doğum aşı dağıtıldı.

Programa çevre köylerde görevli imamlar, muhtarlar , ile çok sayıda vatandaş topluluğu katıldı.

Program sonunda Mollabey Ortaokulundan kız öğrencilerin okulduğu Kırk Yaşındasın şiiri beğenildi.

Program Yapılan dua ile kapandı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: