Hacılardan Dönüş Yolunda Silopi'yi Vefa Ziyareti

Hac farizasını yerine getirmek için karayoluyla kutsal topraklara giden Türk hacılar, Habur Sınır Kapısı üzerinden...

Hac farizasını yerine getirmek için karayoluyla kutsal topraklara giden Türk hacılar, Habur Sınır Kapısı üzerinden yurda giriş yaptı. Hacılar uzun yolculuğun ardından Şırnak’ın Silopi ilçesinde mola vererek, Silopi halkına vefa ziyaretinde bulundu. Otobüslerden inen hacılar etraflarını saran çocuklara para ve çikolata vererek sevindirdi.

Suriye’de yaşanan iç karışıklık nedeniyle Habur Sınır Kapısı üzerinden kutsal topraklara giden hacılar, yine aynı kapı üzerinden yurda giriş yaptı. Hacılar Silopi’de verdikleri mola sırasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yaklaşık olarak 28 gündür evlerinden ayrı olduklarını söyleyen hacılar, hac vazifesini yerine getirdiklerini için mutlu olduklarını ifade etti. Kutsal topraklara gidişleri sırasında bir hafta bekledikleri Silopi'de kendilerine kucak açan vatandaşlara teşekkür eden hacılar, hac dönüşünde Silopi’de mola vererek Silopi halkına teşekkür ziyaretinde bulunmak istediklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Hacılardan Şahin Bucak, ”Gidiş geliş hepsi 28 gün oldu. Yolculuğumuz çok zor şartlarda geçti. Silopi'de beklediğimiz, yetmedi, Irak'ta da çok bekletildik. Çok şükür her şeye rağmen haccımızı yapıp geldik.” dedi.

Kutsal topraklara gitmeden önce Silopi de kaldıkları sürece çok iyi ağırlandıklarını belirten Şükrü Aksit ise “Silopi halkadan çok memnunuz. Gidince de bizi uğurladılar. Şimdi döndük yine de bizleri karşılamaya gelmişler. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bu iyiliklerini hiç unutmayacağız.” diye konuştu.

Osman Güllü de “Güzel ümitler içinde gittik, güzel duygular içinde geldik ve güzel duygular ile karşılandık. Burada yaşanılanları hiçbir zaman unutmayacağız. Bu çocuklara çok şey borçluyuz. Bizlere çok şey anlattılar. Onların sesleri çıkmasa bile biz anladık anlayacağımızı. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Yörede yaşayan herkese bizlere gösterdikleri tavırdan dolayı teşekkür ediyoruz. “dedi.

İbrahim Yurdakul adlı hacı, “Yolumuz buralara bir daha düşerse inşallah bu sıcak sevgiyi bir daha buluruz. Gittiğimiz yerde de yaşadığımız yerde bunları tek tek anlatacağız. Buradaki herkese çok teşekkür ediyoruz. Sizlere de teşekkür ediyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Hacılardan İsmail Akçalı ise “Buranın halkından Allah razı olsun. Seviyoruz buraları. Biz hepimiz kardeşiz. Allah her şeyin en güzelini bu memlekete nasip etsin. Türkiye bir yana dünya bir yana bunu da gördük.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: