Hacimli ve parlak saçlar için saç nasıl yıkanmalı? Dünyaca ünlü kuaförden saç yıkama ve kurulama tüyoları!

ABD'de başkanlık seçimini herkesi şok ederek kazanan Donald Trump, başkanlık koltuğuna oturduğundan bu yana icraatları ile de büyük tartışmalara yol açıyor. Ancak ABD halkının gerçek gündemi Trump değil, saç nasıl yıkanmalı. New York Times'ın son bir haftadır en çok paylaşılan içeriği ünlü bir kuaförün saç yıkama ve kurulama ile ilgili verdiği ipuçları oldu. İşte Ünlü kuaförün hacimli ve parlak saçlar için saç nasıl yıkanmalı sorusuna verdiği cevap.

ABD'de de Trump'ın başkanlık koltuğuna oturalı 100 gün oldu ki Trump'un icraatları ve söylemleri nedeniyle tartışmaların yaşanmadığı neredeyse tek bir gün bile olmadı. Ancak ABD halkı artık Trump'dan biraz sıkılmışa benziyor ki ABD'nin en çok okunan gazetelerinden biri olan New York Times'ın son bir haftadır en çok paylaşılan haberinin konusu hacimli ve ışıltılı saçlar için nasıl saç yıkanmalı...

Catherine Deneuve ve Tilda Swinton gibi ünlü isimlerin kuaförü Christophe Robin, ışıltılı ve hacimli saçlara sahip olmak isteyen kadınlara saç yıkama ve kurulama tüyoları veriyor.

Reklam
Reklam

SAÇINIZI NASIL YIKAMALISINIZ?

1- Ünlü Parisli kuaför Christophe Robin yıkamadan önce saçların kaliteli bir fırça ile taranması gerektiğini söylüyor. Saçları yıprattığı için saçlar ıslakken taranmaması konusunda da uyarıyor.

2- Şampuana geçilmeden önce bir fırça yardımıyla saçlarınıza bitkisel bir yağ (örneğin badem yapı) sürün. Hatta Robin mümkünse yağın önceki gece saçınızda kalmasını bu olmasa bile 15 dakika durmasını tavsiye ediyor.

3- Yağ ile besleme aşamasından sonra şampuana geçiliyor. Robin saçlarınız kısa ise sülfat barındıran şampuanlardan kullanılmaması konusunda uyarıyor. Şampuanı suyla bolca köpürtüp saç diplerinze uygulamanız gerekiyor. Kafanızı aşağıya doğru tutarsanız da daha çok hacim sağlayabilirsiniz.

4 – Robin duruluma konusunun büyük bir sorun olduğunu ve insanların saçlarını kurulamaya yeteri kadar zaman ayırmadıklarını belirtiyor. Durulama sonrası saçınızda hiç şampuan kalıntısı kalmamalı.

FAS USÜLÜ KURULAMA

Robin ovalayarak değil Fas usülü saç kurulmayı öneriyor. Bunun için kafanızı aşağıya eğdikten sonra havlu ile sakan saçlarınıza önden ve arkadan adeta vurarak kurulama yapıyorsunuz. Bu yöntem saç köklerinin kalkmasına ve diplerde kalan fazla sudan kurtulmaya yarıyor.

Reklam
Reklam

SAÇ DİPLERİNE ELMA SİRKESİ

Robin bu yöntemin normalden uzun sürdüğünü ama aslında çoğu kadının haftada ikiden fazla saçlarını yıkamaya ihtiyacı olmadığını belirtiyor. Kuru şampuanların saçların temiz kalma süresini sadece bir gece uzattığını bunun yerine yağdan arınmak için saç diplerine elma sirkesi kullanılabileceğini belirtiyor.

Anahtar Kelimeler: