Hacivat Ve Karagöz Gülerçin Koleji’nde Sahnelendi

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Hacivat ile Karagöz orta oyunu Özel Gülerçin Koleji’nde minik öğrenciler için sahnelendi.Özel...

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Hacivat ile Karagöz orta oyunu Özel Gülerçin Koleji’nde minik öğrenciler için sahnelendi.

Özel Gülerçin Koleji tarafından öğrencilerine yönelik her ay düzenlenen sosyal etkinliklere bu ayda bir yenisi daha eklendi. Düzenlenen etkinlik kapsamında Bursa’dan gelen AKA Prodüksiyon şirketi öğrencilere Hacivat ile Karagöz orta oyununu sahnelediler. Hem gölge hem de canlı gösterim ile öğrencilerin karşısına çıkan ekip minik öğrencileri kahkahalara boğdu.

Organizatörlüğünü Mete Akyolcular’ın yaptığı orta oyununda Cahit Kaşıkçılar, Veysel Kamış ve Hüseyin Dağlar görev aldı. 40 dakikalık oyunda geleneksel şekilde ancak günümüz Türkçesiyle sergilendi. İlk olarak gölge oyunuyla çocukların karşısına çıkan Hacivat ile Karagöz, konuşmaları ve replikleriyle tüm okul öğrencileri ile öğrenci velilerini kahkahaya boğdu.

Reklam
Reklam

İkinci bölümde ise oyuncular giydikleri kostümlerle öğrencilere canlı performanslarını sergilediler. Öğrenciler, öğrenci velileri ve okul öğretmenleri tarafından dikkatle izlenen orta oyunu sonunda minik öğrenciler oyuncuları alkış yağmuruna tuttular. Düzenlenen etkinlikler hakkında konuşan Gülerçin Koleji Müdür Yardımcısı Tuğba Zenginal, ayda bir öğrencilere yönelik etkinlik düzenlediklerini ifade ederek, “bu ayda da Hacivat ile Karagöz’ü öğrencilerimize tanıtmak ve geleneksel bir oyunu izletmek istedik” dedi.

Oyuncuların geçen hafta okula gelerek sınıfları gezdiklerini sözlerine ekleyen Zenginal, “oyuncular Hacivat ile Karagöz kostümlerini giyerek tüm sınıflarımızı dolaştılar ve bu hafta da okulumuza gelerek oyunları oynadılar. Bu ekip Sanayiciler İlkokulu, Fevzipaşa İlkokulu, Kapaklı Gazi İlkokulu, Zübeyde Hanım Anaokulu ve Tekirdağ’da da birçok okulda oyunlarını sahnelediler. Sosyal etkinliklere büyük önem veren bir kurumuz ve öğrencilerimizin geçmişten geleceğe bilgilenip öğrenmeleri açısından bu tür etkinliklerimiz aralıksız devam edecektir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: