Hadis-i Şerif’ler Ahşapa İşleniyor

Bitlis’in Ahlat ilçesinde yıllardır ahşap yakma ve bakır işlemeciliği yapan Osman Gülsar, Hadis-i Şerif’leri ahşap...

Bitlis’in Ahlat ilçesinde yıllardır ahşap yakma ve bakır işlemeciliği yapan Osman Gülsar, Hadis-i Şerif’leri ahşap üzerine işlemeye başladı.

Kaligrafi yazıyı ahşap yakma sanatı ile birleştirdiğini belirten Gülsar, yaptığı işlemeli Hadis-i Şerif’lerin vatandaşlar tarafından da oldukça beğenildiğini söyledi. Gülsar, “En az 3-5 yıllık kuru ağaçların üzerine işleme yapıyorum. Hadis-i Şerif’leri ahşaba işlememde yapmış olduğum sanata ayrı bir güzellik katıyor. Hadis-i Şerif’i ahşaba işlemem ortalama 2 günümü alıyor. Ayrıca ahşap yakma işlemi bittikten sonra isteğe göre yazılara renkte veriyorum. Ahşap işlemesinin ardından yapılan renklendirme ise ahşap yakma sanatına ayrı bir estetik katıyor” dedi.

Reklam
Reklam

Gülsar, yapmış olduğu ahşap yakmaların fiyatının ise 50 TL’den başlayarak işlemesine göre değiştiğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz