Hadise, Batı Trakya'da

(AA)Gümülcine - Türkiye'yi Moskova'da yapılacak 54. Eurovision Şarkı Yarışmasında temsil etmeye hazırlanan Hadise, "Düm Tek Tek" isimli şarkısının
tanıtımı için çıktığı Balkan turnesinde, Batı Trakya'da gördüğü ilgiden büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Hadise, Batı Trakya'nın Gümülcine kentine bağlı Yassıköy'deki (İasmos) "Astrea" gazinosunda bu gece gerçekleştireceği konserden önce basın toplantısı düzenledi.
Yunan basın yayın organlarının büyük ilgi gösterdiği basın toplantısında sözlerine, "Türkçe konuşmak istiyorum" diyerek başlayan Hadise, Batı Trakya'yı ziyaretinin nedeninin burada yaşayan Türk Azınlık olduğunu söyledi.Hadise, "Eurovision bir yarışma ve bu yüzden bizim için her oy önemli. Buradaki oylar önemli. Atina'ya daha önce gittik. Burada da soydaşlarımız var, burada Türk azınlığı var. Onlar da bizim için, Atina'daki insanlar gibi önemli. Bu yüzden buraya gelip bu insanların bizim için çok önemli olduğunu göstermek istedik" dedi.Türkiye'nin, Eurovision şarkı yarışmasında ilk kez bu şekilde bir tanıtım turnesi gerçekleştirdiğini belirten Hadise, "Bugün başlayan ve 7 gün sürecek turne süresince Yunanistan'dan sonra, Makedonya, Karadağ ve Bulgaristan'ı ziyaret edeceğiz. İnsanlarla buluşmak çok güzel" diye konuştu.
Hadise, Batı Trakya'da gördüğü ilgiden büyük mutluluk duyduğunu dile getirdiği konuşmasında, "Yunanistan'da gördüğü ilgi ve desteği 12 Mayıs tarihinde de görmeyi umut ettiğini" belirtti.Gazetecilerin Yunanistan'dan kaç puan beklediğine ilişkin sorusunu yanıtlayan Hadise, "Komşu ülkelerin birbirini desteklemesi gerektiğini"
belirterek, "Yunanistan'dan tam 12 puan bekliyorum" dedi.Hadise, Eurovision Şarkı Yarışması'nda hangi ülkenin parçasını kendisine rakip olarak gördüğüne ilişkin bir soru üzerine de, "Şu anda, yarışmada kendi şarkımı sunacağım üç dakikalık süreye odaklanmış bulunuyorum. Ama merak ediyorsanız söyleyeyim, en çok kendi şarkımı seviyorum" diye konuştu.Bu gece Gümülcine'de konaklayacak olan Hadise, yarın Makedonya'ya hareket edecek.

Reklam
Reklam

"