Hadise'den samimi açıklamalar!

TRT, önümüzdeki yıl 18-19 Mayıs'ta, 54. kez Moskova'da yapılacak olan Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye'yi temsil etmesi için Hadise ile anlaşmayı imzaladı. Böylece önümüzdeki yıl yapılacak Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye'yi resmen Hadise temsil edecek.

Hadise'den olay yaratacak pozlar için tıklayın...

TRT Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Hadise'nin şu an itibariyle hem konuğu, hem de anlaşmalı sanatçısı olduğunu söyleyerek, Hadise'yi belirlerken, kamuoyu düşüncesi olmak üzere birkaç hususu dikkate aldıklarını belirtti. TRT'nin web sayfasında yapılan anketlerin geri dönüşlerinin Hadise'yi birinci sıraya koyduğunu ifade eden Şahin "Ayrıca gerek Avrupa'daki gerek Türkiye'deki performansı kendisinin TRT tarafından seçilmesine neden oldu" dedi.

Reklam
Reklam

Hadise'den olay yaratacak pozlar için tıklayın...

-ÜÇ PARÇA SEÇECEK, TÜRK ENSTRUMANLARI KULLANILACAK-

Şahin, Hadise'nin kendilerine üç parça bize teslim edeceğini, ancak bu parçaların seçimini Hadise'ye bıraktıklarını söyledi. Şahin, kendisinin dil seçiminde Türkçeyi tercih etmesine rağmen, kararın Hadise'ye ait olduğunu vurgulayarak şunları dedi:

Hadise'den olay yaratacak pozlar için tıklayın...

"Benim tercihim Türkçe; ama İngilizce yapmasında da hiçbir sakıncası yok. Bu konuda kendisini serbest bırakıyoruz. Biz bir defa birincilik aldık, umarım gelecek sene ikinci defa birincilik almış oluruz. Ama birinci olalım diye hiçbir şekilde baskı kurmak istemiyoruz. Türkiye'nin en iyi şekilde temsil edilmesinde Türk enstrümanlarının kullanılmasındaki hassasiyetimi belirtmek isterim. Çünkü batılı tarzda bir müzik ircaa ederken, kendi müziğimizden de kopmamamız gerektiğini vurgulamak istiyorum. Bu enstrümanların neler olabileceğine kendileri karar verecek, bu saatten sonra biz müdahale etmeyeceğiz."

Hadise'den olay yaratacak pozlar için tıklayın...

-"KIYAFETİNE KARIŞMAYIZ"-

Şahin gazeticilerin sorusu üzerine ise, TRT tarafından Hadise'nin kıyafetlerinin eleştirildiği iddialarının doğru olmadığını belirterek, "Bugüne kadar herhangi bir müdahalede bulunmadık. Hadise'nin de ne kıyafetine ne şarkılarına karışmayız" dedi.

Reklam
Reklam

Hadise'den olay yaratacak pozlar için tıklayın...

-"PSİKOLOJİK BASKI ALTINDAYIM"-

Şahin'in ardından soruları yanıtlayan Hadise ise Sertab Erener'in başarısından sonra psikolojik baskı altında olduğunu söyledi. Kendisinin de Erener gibi başarılı olmak istediğini ifade eden Hadise, "Ama olmazsa olmaz, elimizden geldiği kadar güzel şeyler yapamaya çalışacağız. Eurovision Türkiye için çok önemli, Eurovision'la yatıp onunla kalkıyoruz. Umarım Mayıs'ta hep beraber güleriz. Ben Türkiye için yarışmak istedim, Türkiye için başarılar yakalamak istiyorum" dedi.

Hadise'den olay yaratacak pozlar için tıklayın...