Hafik Ilçesinde, Brusella Hastalığı Anlatıldı

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aynur Engin, Hafik'te brusella hastalığını anlattı.

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aynur Engin, Hafik'te brusella hastalığını anlattı.

Hastalığa brusella bakterisinin neden olduğunu belirten Engin, Hafik Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'ndaki konferansta, "Koyun, keçi, sığır, manda, domuz gibi hayvanlardan ve bu hayvanların az pişirilmiş et ve sütündün insanlara geçebilen bir hastalıktır. Çok farklı belirti ve bulgularla seyreder" dedi.

Bakterinin insan vücuduna girdikten 2-3 hafta sonra belirtilerinin başladığına dikkati çeken Engin, hastalıkta yüksek ateş, yorgunluk, iştahsızlık, kilo kaybı, gece terlemesi, kas ve eklem ağrıları, kalça ağrısı, yürüyememe gibi belirtilerin görüldüğünü söyledi.

Reklam
Reklam

Bakterinin ısıya duyarlı olduğunu dile getiren Engin, "60 derece sıcaklıkta 10 dakika kadar yaşayabilen bu bakteri, 10 dakikadan sonra tahrip olmaya başlıyor. Bakteri vücuda girdikten sonra kan yoluyla karaciğer, dalak, kemik iliği, böbrek, beyin, kalp, yumurtalıklar gibi organlara ve kemiklere yerleşir. Hastalık uzun süre vücutta kalabilir ve tekrarlayabilir" diye konuştu.

Konferansa, Kaymakam Cemal Demiryürek de katıldı.

Muhabir: Muzaffer Akyüz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: