Hafıza kartında hız rekoru!

Kısa bir süre önce piyasaya sürülen XQD hafıza kartları, hız konusunda etkileyici sonuçlar elde etmeye devam ediyor. Sony, yeni kartlarıyla bir rekora imza attı.

CompactFlash kartların gelecek nesli olarak tasarlanan XQD hafıza kartları, geçtiğimiz yılın sonlarında tanıtılmıştı. O dönem ilk XQD kart üreticisi olan Sony, bugün yaptığı duyuruyla hız konusunda yeni bir rekora imza attı.

Firmanın geliştirdiği yeni S serisi XQD hafıza kartı modelleri, 168 MB/saniye okuma ve yazma hızlarına sahip. Bu da onu mevcut hafıza kartları arasında en hızlı yapıyor. Kartın performansı hakkında bir örnek vermek gerekirse 32GB’lık bir verinin taranması 3.8 saniye sürüyor. Ayrıca Sony’nin verdiği bilgilere göre S serisi XQD kart takılı Nikon D4 ile 10 saniye içinde 108 kare fotoğraf çekimi yapılabiliyor.

Reklam
Reklam

Bu testte Nikon D4’ün kullanılmasının sebebi şuan tek XQD kart girişine sahip fotoğraf makinesinin D4 olması. Yani şuan bu kart sadece Nikon D4 sahiplerine hitap ediyor. Nitekim 32GB’lık versiyon için 500, 64GB’lık versiyon için 750 dolarlık fiyat etiketlerini de düşününce bu durum mantıklı. Zira bu kadar pahalı hafıza kartlarını ancak bir DSLR için 6000 dolar ödeyen biri satın almayı düşünebilir.

Yüksek fiyatına rağmen HD video ve yüksek çözünürlüklü fotoğraf çeken kişiler için güzel bir çözüm sunan Sony’nin S serisi XQD kartları, Japonya’da bu ay içinde satışa sunulacak.

[

**İnternet Bağlantıları Ucuzlayacak!

**](http://www.scroll.com.tr/84113/internet-baglantilari-ucuzlayacak/)