Hafızlar, Mekke'nin Fethinin Yıl Dönümünde Kozanlıları Mest Etti

Adana’nın Kozan ilçesinde düzenlenen ‘Mekke'nin Fethi ve Kur'an Ziyafeti’ programına katılan hafızlar dinleyicileri mest etti....

Adana’nın Kozan ilçesinde düzenlenen ‘Mekke'nin Fethi ve Kur'an Ziyafeti’ programına katılan hafızlar dinleyicileri mest etti.

Anadolu Gençlik Dergisi (AGD) Kozan Temsilciliği'nin, Mekke’nin fethinin yıl dönümü kutlamaları kapsamında Kozan Spor Salonu’nda düzenlediği etkinlik; saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Hafız Erbil Ünüvar’ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Anadolu Gençlik Dergisi Kozan Temsilcisi Ahmet Sönmez, amaçlarının imanlı ve ahlaklı bir nesil yetişmesine katkı sağlamak olduğunu söyledi. Sönmez, “Bu etkinlikleri yapmamızın iki sebebi vardır. Biri Asım’ın neslini yetiştirip yeni fetihleri yapmak, ikincisi ise yeni nesillerimizin yabancılaşmasını önlemek.” dedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra Din Görevlileri Birliği Derneği (Din-Bir-Der) İstanbul Şube Başkanı Emekli Müftü Abdullah Cihangir, Mekke'nin Fethi ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Müslüman ülkelerinin zulüm altında yaşadığını kaydeden Cihangir, “Bugüne kadar 20 Müslüman ülkeyi gezdim ve zulüm altında yaşıyorlar. Kardeşlerimize yardım etmek zorundayız. Bu zulümlerin önüne geçmek için birlik olmalıyız ve Peygamber efendimizin ümmetine yakışır bir vaziyette yaşamalıyız.” diye konuştu.

Programın Kur'an ziyafeti bölümünde, Güney Afrikalı Dünya Kur'an Okuma Birincisi Abdurrahmaan Sadıen, Kozanlı olan ve Bölgelerarası Kur’an Okuma Birincisi Abdulhakim Yılmaz dinleyicileri mest etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: