Hafızlık Eğitim Süresi Teknolojiyle Kısalacak

Mersin’in Erdemli İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, bilgisayarlı Kur’an eğitimi ile ortalama 2 yıl olan...

Mersin’in Erdemli İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, bilgisayarlı Kur’an eğitimi ile ortalama 2 yıl olan hafızlık eğitim süresini 6 ile 8 aya kadar düşürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Erdemli’de bilgisayarlı Kur’an eğitimi kapsamında Kur’an kurslarına 29 adet dizüstü bilgisayar hediye edildi. Bilgisayarların teslimine hafızlık eğitimi verilen Limonlu Kur’an Kursu’ndan başlandı.

Burada bilgisayarlı Kur’an eğitimiyle ilgili bilgi veren Erdemli İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, “Özellikle hafızlık eğitimi veren Kur’an kurslarımızda eğitim alan öğrencilerin görsel ve işitsel olarak, kulağına ve gözüne hitap eden bir eğitim sistemi uygulanmasına ağırlık vereceğiz. Hem kulak hem de göze hitap eden eğitim verilmesindeki temel amaç öğrencilerimizin doğru okuyuşu dinlemeleri ve takibini bilgisayardan ya da Kur’an’dan gerçekleştirmelerini sağlamak. Bu sebeple 29 adet dizüstü bilgisayarı Türkiye Diyanet Vakfı olarak Kur’an kursları öğreticilerine hediye etmiş bulunuyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Görsel ve işitsel eğitimle hafızlık süresinin de kısalacağının altını çizen Türkmenoğlu, “Çok uzun olan yaklaşık 1,5-2 yıl süren hafızlık eğitim süresi bilgisayarlı eğitimle 6-8 ay gibi bir süreye kadar düşüyor. Türkiye’de hafızlık eğitim süresi ortalama 2 yıldır, biz bu projeyle bunu söylediğimiz gibi 6-8 ay gibi bir süreye düşürmeyi planlıyoruz. Sürenin kısalması öğrencileri de cesaretlendirecektir. Kurs öğreticilerimizle beraber yoğun bir gayret sarf edeceğiz. Verilen bu bilgisayarların hafızlık eğitimine büyük katkı sunacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Kur’an kursları açılış gününü de kutlayan Türkmenoğlu, “Erdemli ilçemizde 37 Kur’an kursumuz bulunuyor. Dolayısıyla bütün Kur’an kurslarımız öğrencilerine ve öğreticilerine bu eğitim yılının hayırlı ve uğurlu olmasını da temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Müftü Türkmenoğlu, dizüstü bilgisayarları Limonlu Kur’an Kursu Müdürü Zübeyde Şen ve kurs öğreticilerine teslim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: