Hafta Sonu Dolup Taşan Ilgaz, Sömestr Tatiline Hazır

Cengiz YALÇIN/ILGAZ Türkiye'de ulaşımın en rahat kayak merkezi olma özeliğini taşıyan Ilgaz Dağı Kayak Merkezi, Ankara- Kastamonu karayoluna sadece 1 kilometre

Cengiz YALÇIN/ILGAZ Türkiye'de ulaşımın en rahat kayak merkezi olma özeliğini taşıyan Ilgaz Dağı Kayak Merkezi, Ankara- Kastamonu karayoluna sadece 1 kilometre uzaklıkta bulunurken, ana yoldan yürüyerek çok rahat ulaşılma özeliğine sahip olduğu belirtildi. Dağın ilk özel oteli olan 150 yatak kapasiteli Ilgaz Doruk Otel, bu sene sezona yeni bir işletmeciyle yeni bir yüzle başladı. Otel Genel Müdürü Fatih Öz, Ilgaz Dağı'nın güzelliğinin tercih sebebi olduğunu, ziyaretçilerin Ilgaz'a bu güzel doğa için geldiklerini belirterek, kayak sezonunun iyi başladığını söyledi. Bu başlangıcın sömestr tatilinde artarak devam etmesini beklediklerini ifade eden Öz, şöyle dedi:
"Sömestr tatili için şuan yüzde 50'nin üzerindeyiz. Ama sömestrde yüzde 100'le devam ederiz. Yılbaşında doluyduk. Hafta sonları durum çok iyi, beklediğimiz doluluk oranını yakalayamıyoruz. Onun için kayak odası ile ekstra paketler sunmaya çalışıyoruz. Kar yağdığı sürece beklentimizi karşılıyor burası. Otelin fiziki durumundan kaynaklanan problemler var. Yıllardır tadilat görmemiş. Aldığımız şikâyetler fiziki durumdan. Biz zaten otelciyiz. Antalya'da otelimiz var. Burayı da oranın ayarına getireceğiz inşallah Nisan ayında tadilata başlanacak, ekim ayına kadar tadilat devam edecek. Odalar tamamen yenilenecek. Salonlardan birini konferans salonuna çevirip, restoranı arka tarafa cam kenarına alacağız."
Ilgaz Dağı'nda 4'ü kamuya ait bin 400 yatak kapasiteli toplam 8 otel ile 3 baby lift, 2 kilometre uzunluğunda bir teleski ile 1 kilometre uzunluğunda bir telesiyej bulunuyor. Çankırı Karakeçili ve Kastamonu Yurdun Tepe'de kurulu olan 2 telesiyejin yapımının büyük ölçüde tamamlandığı, pistlerin de tamamlanması ile seneye hizmet vermeye başlayacağı belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: