Haftanın en düşük notu Metin Tokat'a

İSTANBUL (İHA) - Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ufuk Özerten, Çaykur Rizespor-Fenerbahçe maçında tartışmalı kararlar veren Metin Tokat'ı savunurken hakemlerin iyi yolda olduklarını söyledi.

MHK Başkanı Ufuk Özerten, Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlediği haftalık olağan basın toplantısında Turkcell Süper Ligi'nde 3. hafta maçlarında görev alan hakemlerin performanslarını değerlendirdi. Hakemlerin performanslarından genel olarak memnun olduğunu belirten Ufuk Özerten, Çaykur Rizespor-Fenerbahçe maçında sarı-lacivertli futbolcu Nobre'nin attığı goldeki pozisyonu ile ilgili olarak, "Maçı izlerken son derece temiz bir gol olduğunu düşündüm. Ancak tekrar görüntülerinden elle oynamayı görebildim. Maçta da hiçbir itiraz olmadı. Hakemin 2 Çaykur Rizesporlu oyuncu arasında yapılan müdahaleyi görebilmesi çok zordu. Stattaki taraftarları da sayarsak 12-13 bin çift gözün ilk anda göremediği pozisyonu, orada hakem göremedi diye ortalığı ayağa kaldırmayı uygun görmüyorum. Yalnızca, Fahri'nin bir elle oynama pozisyonu vardı ve orada ikinci sarı kartı çıkarması gerektiğini düşündüm. Ama tabii ki bu da hakemin kendi yorumudur" dedi.
Ufuk Özerten, hakemlerin 3. haftada gösterdikleri yönetimin kendilerini memnun ettiğini belirterek, "Bu hafta büyük çapta hakem hataları olmadı. Ufak tefek bazı konularda takıntıları oldu, ama genel anlamda iyi geçtiği kanaatindeyim. Hakemlerimiz iyi yoldalar. Biz, bu özgüveni hakemlerimize veriyoruz. Tabii ki bazı hatalar oluyor, ancak bunlar da hemen halledilecek şeyler değil. Hakemlerimiz ileriki günlerde çok daha iyi maçlar seyrettireceklerdir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in kendilerine olan güveni ile ilgili açıklamalarının sorulması üzerine Özerten, futbol camiasının yüzde 100'e yakınının kendilerine destek olduğunu belirterek, "Biz o krediyi cebimize koyduk. Bunu başardık, ama buna layık olmalıyız. MHK ve Futbol Federasyonu bu güveni hak ediyor" dedi.

Ufuk Özerten, MHK olarak FIFA kokartlı hakemlere 4. hakem olarak da görev yaptırmaya başladıklarını söyleyerek, "Yeni bir uygulama başlattık. Neden FIFA kokartlı hakemlerimizin hiç 4. hakem olarak görev almadığını sordum. Cevap olarak ise kariyerleri itibariyle uygun görülmemiş olabileceğini söylediler. Kendileriyle görüşüp olumlu yanıt aldım ve genç hakemlere yardımcı olmaları için bu hafta ilk kez Selçuk Dereli'yi Bülent Yıldırım'a 4. hakem verdik. FIFA ve Süper Lig hakemlerimiz hem eşekten düşenler, hem de eli taşın altında olanlardır. Onlardan daha iyi kimse genç hakemlerimizin neler yaşadığını anlayamaz. Bu hakemlerimize, alt klasmanlardaki meslektaşlarına dersler vermelerini teklif ettim. Hepsinin de bu işe katılımcı olmak için gönüllü olduklarını gördüm. Bu devrimi yapmak zorundayız" diye konuştu.
Turkcell Süper Ligi'nde 3. hafta maçları sonunda en düşük notu alan hakem, Çaykur Rizespor-Fenerbahçe maçında düdük çalan Metin Tokat oldu. Fenerbahçe'nin ilk gölünü atan Nobre'nin topa gol öncesi elle müdahalesini görememesi nedeniyle eleştirilerin hedefi olan Metin Tokat, gözlemcisinden de 6.3 puan aldı. Metin Tokat geçen hafta ise Ankaraspor-Gençlerbirliği karşılaşmasındaki yönetimiyle haftanın en yüksek notunu almıştı. Diğer yandan, 3. haftada en yüksek hakem notunun sahibi ise 8.4 puanla Gençlerbirliği-Beşiktaş maçını yöneten Serdar Tatlı oldu.

Reklam
Reklam