Hainler otomobille çevik kuvvete saldırdı

Mersin'de, bölücü terör örgütü yandaşlarının gösterileri sırasında polisin "dur" ihtarına uymayan bir otomobil, çevik kuvvet ekibinin arasına daldı.

Olay, Güneş Mahallesi Halil İbrahim Camii sokağından meydana geldi. Mersin'deki korsan gösteriler sırasında, göstericilere müdahale eden çevik kuvvet ekipleri, yoldan geçen 33 D 5085 plakalı otomobilden şüphelenerek durdurmak istedi.

Ancak polisin "dur" ihtarına aldırış etmeyen siyah renkli otomobil, süratle çevik kuvvet ekibinin arasına daldı. Diğer polisler üzerlerine gelen araçtan kurtulmayı başarırken, bir çevik kuvvet polisi otomobilin çarpması ile havaya fırlayarak yere düştü.

Reklam
Reklam

Başı kanayan, kolundan ve bacaklarından darbe alan Veysel Altunsöz adlı polis memuru, acılar içinde yere yığıldı. Yaralı polis daha sonra meslektaşları tarafından Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bu arada, polislerin arasına dalan otomobil ise kaçtı. Kaçan otomobil bir süre sonra Demirtaş Mahallesi'nde bir ara sokakta terkedilmiş halde bulundu.

Polis, otomobildeki kişilerin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu arada, Fahrettinpaşa Mahallesi'nde sokaklarda korsan eylemler yapan bölücü örgüt yandaşları, hemzemin geçitlerde trenleri taşlamak istediler. Bölgede güvenlik tedbiri alan çevik kuvvet ekipleri göstericilere müdahale ederek, hemzemin geçide yaklaştırmadı. Lastik yakıp terör örgütü lehinde slogan atan çoğunluğu poşulu göstericiler, polise taş ve sapanla saldırdı. Polis, kalabalığı gaz bombası kullanarak dağıttı. İlçede güvenlik önlemlerini artıran polis, olası gösterileri başlamadan sonlandırıyor.

İHA