'Hajdu Cheney' hastasının dramı

SİVAS (İHA) - Dünyada görülen 36 vakadan biri ve Türkiye'nin tek 'Hajdu Cheney' hastası olan 19 yaşında, 18 kilogram ağırlığındaki genç, hayatta en çok Fenerbahçeli Tuncay ile tanışmak istediğini söyledi.

W
Edinilen bilgiye göre, 8 aylıkken geçirdiği bir rahatsızlık sonucu amansız hastalığa kapılan Ömer Osman Erdoğan, 11 yıldır yatağa mahkum yaşıyor.

Hareket edemeyen ve ihtiyaçlarını karşılayamayan Erdoğan'a, babası ve annesi bakıyor. Gitmediği hastane kalmadığını ve 11 yıl sonra 'Hajdu Cheney' adlı dünyada 36 kişide ve Türkiye'de sadece kendisinde bulunan hastalığı doktorların yeni tanıdığını söyleyen Erdoğan, yaşam mücadelesi veriyor.

Reklam
Reklam

Hiç arkadaşının olmadığını söyleyen Erdoğan, "Hastalandım ve bu hale düştüm. Yaşım 19 olmasına rağmen kilom 18. Bu duruma üzülüyorum. Okula gitmeyi çok isterdim. Okuma yazmam yok. Okula gitmiş olsam doktor veya avukat olmak isterdim" dedi. Hayatta tek yaptığı şeyin yatağında yatmak ve televizyon izlemek olduğunu söyleyen Erdoğan, iyi bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu söyledi. Futbolcuların hepsini tanıdığını ama en çok Tuncay'ı sevdiğini kaydeden Erdoğan, "Tuncay ağabeyimi çok seviyorum. Tüm maçlarını televizyondan izliyorum. Hayatta en çok istediğim Tuncay ağabeyimle tanışmak. Bir kere beni görmeye gelse inanın hastalığım da iyileşecek" dedi.

Baba Hurşit ile anne Gürci Erdoğan ise, çocuklarına devletin sahip çıkması gerektiğini belirterek, "Çocuğum yıllardır böyle. Götürmediğimiz hastane kalmadı. 11 yıldır bu hastalığın çocuğumda olduğu biliniyordu ancak doktorlar tanıyı yeni koydu. Ancak bu hastalığın tedavisi yok. Çocuğum her geçen gün eriyor. Devletten ve doktorlardan istediğimiz bize para yardımında bulunmasınlar. Çocuğuma şifa bulsunlar" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Tıp dilinde 'Hajdu Cheney' diye tabir edilen hastalık, dünyada 36 kişide, Türkiye'de sadece Sivaslı Ömer Osman Erdoğan'da görülen bir hastalık. Bu hastalığın şu an için tedavisi bulunmuyor. Hasta, eklem yerlerinin çalışmaması, kaslarının hereket etmemesi nedeni ile yatağa bağımlı yaşıyor.