Hak deyince akan sular durur ne demek? Hak deyince akan sular durur TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller birbirlerine benzese de aralarında kullanım ve oluşum farkları bulunur. Bunların hepsi kalıplaşmış ifadelerdir, ancak atasözleri bir yargı içerirken deyimler ve birleşik fiiller belirli durumları ve şeyleri ifade eder. Türkçe, bu ifadeler sayesinde zenginleşmiştir ve Türk tarihinden gelen bu sözleri kullanarak kuvvetli bir anlatıma kavuşur. Hak deyince akan sular durur ifadesi de, Türkçede bulunan öz anlatımlardan biridir. Hak deyince akan sular durur TDK sözlükte ne anlama gelir?

Atasözleri ve deyimler günlük yaşamın gerçeklerinden beslenen, ancak sıklıkla mecaz barındıran sözlerdir. Birleşik fiiller de iki veya daha fazla kelimelerin birleşmesiyle oluşan, eylem ifade eden sözlerdir. Deyimler, atasözleri ve birleşik fiiller yapıları gereği güçlü bir ifade sunarlar. Günlük yaşamda veya edebi eserlerde sıklıkla bu sözlerin anlatım gücüne başvurulur. Hak deyince akan sular durur ifadesi de bunlardan biridir. Hak deyince akan sular durur ne demektir?

Hak deyince akan sular durur Ne Demek? Hak deyince akan sular durur TDK sözlük anlamı nedir?

  • Hak deyince akan sular durur TDK sözlüğe göre 1 farklı anlama sahiptir.
Reklam
Reklam

Hak deyince akan sular durur TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. bir anlaşmazlıkta adalet, tarafsızlık, hakkaniyet devreye girdiğinde kimsenin söyleyecek sözü kalmaz anlamında kullanılan bir söz

Hak deyince akan sular durur ile Kurulan Atasözleri, Deyimler ve Birleşik Fiiller

hak etmek hak kazanmak hak vermek
hak (veya hakkını) yemek hak yerini bulur (veya yerde kalmaz) hakkı geçmek
hakkı için hakkı olmak hakkı ödenmemek
hakkı tanımak hakkı var hakkından gelmek
hakkını aramak hakkını helal etmek hakkını vermek
Anahtar Kelimeler: