Hak-İş 1 Mayıs'ı Tandoğan'da kutlayacak

ANKARA (ANKA) – Hak-İş Konfederasyonu 1 Mayıs'ı "Barış ve Demokrasi Şimdi" sloganıyla Tandoğan Meydanı'nda kutlayacak.

Hak-İş Konfederasyonu tarafından yapılan açıklamada, son 15 yıldır birlikte kutlamak konusunda önemli gelenekler oluşturulmasına karşın bazı konfederasyonların 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama kararı aldığı ifade edildi. 1 Mayıs'ın Türkiye'nin başkenti olan Ankara'da kutlanmasının daha önemli olduğunun vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İdari makamlar tarafından izin verilmemesine karşın kutlama alanını kutsayarak, nostaljik takıntıları ya da fantezileri sürdürmek adına Türkiye'yi gerilime sürüklemek doğru değildir. Birlik ve dayanışma gününde çatışma görüntüsü vermek ya da buna alet olacak bir rekabetin tarafı olmak, sendikal kültür, sendikal birlik ve dayanışma ihtiyacı açısından sakıncalı bir durum yaratmaktadır."

Reklam
Reklam

Hak-İş'in, 1 Mayıs'ın adına yakışır bir anlayış ile Emek Platformu'nu oluşturan örgütler tarafından kutlanması konusunda sağduyulu bir yaklaşım beklentisinin karşılık bulmadığı ifade edilerek, "Emek Platformu 1 Mayıs kutlamaları konusunda farklı bir tutum sergilemişlerdir. Böylesine ayrılıkçı bir tutum sergilemeleri 1 Mayıs'ın birlik ve dayanışma ruhuna aykırıdır. Bu çifte standart içeren durumu kamuoyu takdir edecektir" denildi.

Açıklamada, Hak-İş'in 1 Mayıs'ı mekansal ve biçimsel tartışmaların ötesinde Ankara Tandoğan Meydanı'nda kutlayacağı ve bunun için gerekli izin başvurularının yapıldığı belirtildi. Ayrıca, konfederasyona bağlı sendikalara üye işçilerin ilk kez iş kıyafetleriyle Anıtkabir'de Atatürk'ün huzuruna çıkacağı bildirildi.