Hak-İş Başkanı: 82 Anayasası’ndan kurtulmanın vakti geldi

Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, yeni ve sivil bir anayasa yapmanın vaktinin geldiğini söyledi. Arslan, “Türkiye...

Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, yeni ve sivil bir anayasa yapmanın vaktinin geldiğini söyledi. Arslan, “Türkiye toplumunun üzerine deli gömleği olarak giydirilmiş bu 1982 Anayasasından kurtulma zamanı da gelmiştir.” dedi.
Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Öz Gıda-İş Sendikası'nın 12'nci Olağan Genel Kurulu Crowne Plaza Otel’de başladı. Genel Kurul’a Hak-İş’in eski Başkanı, AK Parti Çorum Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Salim Uslu, Necati Çelik ve Agah Kafkas gibi eski sendikacılar ile çok sayıda davetli katıldı. Genel Kurul’a hitap eden Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, hükümetin anayasa değişikliği konusunda ciddi çalışmalar yaptığını söyledi. 12 Eylül 2010'daki referanduma 'yetmez ama evet' dediklerini söyleyen Arslan, çalışma hayatının önünde duvar gibi duran 12 Eylül ürünü olan 2821-2822 mevzuatının da değiştirilmesinin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Reklam
Reklam

SOMALİ’YE 500 BİN LİRA
Açlık ve kuraklığın yaşandığı Somali'deki insanlık dramına da sessiz kalmadıklarını söyleyen Arslan, yardım kampanyasına şu ana kadar 500 bin liranın toplandığını ifade etti. Arslan, yardım kampanyasının 8 Ekim'e kadar süreciğine de aktardı.
Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin de konuşmasında Türk sendikal hareketinin kendisini yeniden hesaba çekmesi, özeleştiriye tabi tutması ve test etmesi gerektiğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz