Hak-İş: Faiz indirimi yetersiz

ANKARA(ANKA)-Reel kesimin beklentilerini karşılamayan faiz indirimi kararına işçi kesiminden de eleştiri geldi. Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, Para Politikası Kurulu'nun 0.50 puanlık faiz indirimini "olumlu, ancak yetersiz" buldu.

Salim Uslu yaptığı yazılı açıklamada, "Yatırımcısından üreticisine kadar toplumun büyük bir kesimi faiz indiriminde cesur bir karar beklerken, alınan 0.50 puanlık indirim kararı beklentileri karşılamamıştır" dedi.

Yüksek faizin ekonomideki yatırım maliyetlerini olumsuz etkilediği, büyüme hızı üzerinde baskı yarattığını belirten Uslu, buna karşılık düşük döviz kurları nedeniyle artan ithalatın ise işsizlikle mücadeleye olumsuz etki yaptığını ve dış ticaret açığını artırarak makro ekonomik göstergelerde dengesizlik yarattığını anlattı.
Uslu, "Ekonomideki iyileşme kuşkusuz çalışma hayatını da olumlu etkileyecek, büyüyen ekonomide çalışanların refah düzeyi artacak ve iş barışı kalıcı hale gelecektir. Bu nedenle Merkez Bankası'nın toplumun büyük bir kesiminin taleplerini ve ekonomideki olumlu gidişatı da dikkate alarak faiz indirimine devam etmesini beklemekteyiz" dedi

Reklam
Reklam