HAK-İŞ, Toplu İş İlişkileri Kanununun yasalaşmasını istedi

HAK-İŞ, 81 İl temsilcisi ile Ankara'da buluştu. Toplantıda Toplu İş İlişkileri Kanun Tasarısı, İş Sağlığı...

HAK-İŞ, 81 İl temsilcisi ile Ankara'da buluştu. Toplantıda Toplu İş İlişkileri Kanun Tasarısı, İş Sağlığı ve Güvenliği Yasa Tasarısı, 1 Mayıs, örgütlenme, temsil ve iletişim ile sağlık kampanyası gibi çalışma hayatını yakından ilgilendiren konular masaya yatırıldı.

Toplantının sonuç bildirgesinde Toplu İş İlişkileri Kanununun bir an önce yasalaşmasını istendi. HAK-İŞ İl Temsilcilerinin tasarının yasalaşması için başlattığı girişim, faaliyet ve eylemlerini devam ettireceği belirtilen bildirgede, Toplu İş İlişkileri Kanunu'nun çıkmamasına bağlı olarak işkolu istatistiklerinin yayınlanamadığına dolayısıyla çalışma hayatında bir kaosun kapıda olduğuna dikkat çekildi. Çalışanlara yönelik haksız saldırı yapılmasından rahatsız olunduğu vurgulanan bildirgede, "Dünyanın 16. büyük, Avrupa’nın 6. Büyük ekonomisi olan ülkemiz işverenlerinin geçmiş yüzyılın gerici anlayışını yansıtan ve bilgiye dayalı hiçbir gerekçesi olmayan bu ithamlarda bulunmasını büyük bir talihsizlik olarak nitelendiriyoruz. HAK-İŞ olarak tüm kesimleri, Toplu İş Sözleşmesi Kanun Tasarısına ilişkin eleştiri ve söylemlerinde altyapısı güçlü ve doğru argümanlar kullanmaya davet ediyoruz. Yaşanan bu süreçte HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, endüstri ilişkiler sistemimizin geleceği ve gelişimi için çaba sarf ettiğimiz sosyal diyalog temelli çalışma kültürünün sekteye uğramaması adına ilkeli, sorumlu sendikal anlayışımızın da gereği olarak yapıcı tutumumuzu sürdürme konusunda kararlılığımızı koruyoruz." denildi.

Reklam
Reklam

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu istendiği belirtilen açıklamada, HAK-İŞ İl Temsilcileri'nin, sağlıklı toplumun oluşturulması ve önleyici sağlık konusunda toplumsal kampanyalar yürütme konusunda kararlı olduğu kaydedildi. HAK-İŞ İl Temsilcileri'nin 1 Mayıs'ı bütün Türkiye'de kutlama heyecanı yaşadığı hatırlatılan bildirgede, her sektörde ve her ilde örgütlenme kararlılığı içerisinde olunduğu vurgulandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: