Hak-iş'ten 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü'nü 'ortak Kutlama' Çağrısı

HAK-İŞ Genel Başkanvekili Mustafa Toruntay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına yönelik hazırlıkların devam...

HAK-İŞ Genel Başkanvekili Mustafa Toruntay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına yönelik hazırlıkların devam ettiğini belirterek, "İşçi ve memur konfederasyonlarının bu yıl 1 Mayıs'ı ortak kutlama fırsatı heba ediliyor" dedi.

Toruntay, HAK-İŞ'in 1 Mayıs hazırlıkları çerçevesinde, 6 konfederasyon genel başkanına ortak kutlama hazırlıkları daveti ve toplantısına ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, TÜRK-İŞ, DİSK, MEMUR-SEN, TÜRKİYE KAMU-SEN ve KESK'e, 1 Mayıs ortak kutlama hazırlık toplantısı için 11 Mart 2013 tarihinde davette bulunduklarını bildirdi.

Reklam
Reklam

Davet mektubu neticesinde, 26 Mart 2013 tarihinde yapılan toplantıya sadece Türkiye KAMU-SEN Konfederasyonu temsilcisinin katıldığını belirten Toruntay, açıklamasında şunları kaydetti: "Konfederasyonların, ortak toplantıya mazeret belirtmeden katılmayarak gösterdikleri bu ilgisiz tutumun, 1 Mayıs'ı ortak kutlama konusundaki isteksizliklerini göstermiştir. Bu durumda işçi ve memur konfederasyonlarının bu yıl 1 Mayıs'ı ortak kutlama fırsatı heba edilmektedir. Oysa 1 Mayıs'ın 6 konfederasyon tarafından ortak kutlanması, çalışma hayatının ve demokratikleşme sorunlarının etkin bir şekilde dile getirilmesi bakımından önem arz etmektedir. Buna rağmen HAK-İŞ Konfederasyonu bu yıl ki 1 Mayıs'ı, işçilerimizin beklentisi doğrultusunda HAK-İŞ Konfederasyonu'na yaraşır bir şekilde kutlama hazırlıklarını sürdürmektedir. HAK-İŞ olarak, 1 Mayıs kutlamalarının yer ve içeriğine ilişkin kararlarını paylaşmaya devam edeceğiz."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: