Hakan Bilal Kutlualp: Galatasaray'ı Alkışlayan Vatan Haini Ilan Edilir

Fenerbahçe'nin eski yöneticisi Hakan Bilal Kutlualp, hafta sonu oynanacak derbide konuşulan alkış olayı için çarpıcı...

Fenerbahçe'nin eski yöneticisi Hakan Bilal Kutlualp, hafta sonu oynanacak derbide konuşulan alkış olayı için çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Radyospor'a konuşan futbol ailesinin önde gelen eski yöneticileri Fenerbahçe - Galatasaray derbisi ve şampiyon Galatasaray'ın alkışlanıp alkışlanmayacağı tartışmasına ilginç yorumlarda bulundular. Fenerbahçeli eski yöneticilere sorulan, "Sizce Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu'nda ezeli rakibini alkışlamalı mı ?" Konu çok hassas olduğundan çoğu eski ve yeni yönetici fikir beyan etmedi. (Murat Özaydınlı ve Nihat Özdemir ) istemedi.

Reklam
Reklam

Eski yöneticilerden Hakan Bilal Kutlualp ise yaptığı açıklamada, "Bugünkü durumda Fenerbahçe'nin Galatasaray'ın şampiyonluğunu alkışlaması çok zor. Alkışlayan vatan haini ilan edilir. Biz ülke olarak sadece sportif anlamda değil, mental anlamda bir İspanya bir Almanya bir İngiltere olmadığımız sürece de bunu yaşamamız mümkün olmayacaktır. Ancak futbolcular birbirini tebrik edebilir. Sonuçta benim de Galatasaraylı arkadaşlarım var onları tebrik ettim." diyerek şunları söyledi:

"Fenerbahçe, Galatasaray'ı tebrik ederse ne olur. Şahsi görüşüm hiçbir şey olmaz. Nedeni Fenerbahçe'nin tarihinde yaşadığı zaferlerdir. Fenerbahçe'nin böyle bir komplekse girmesine gerek yoktur. Aksine ezeli rakibinin şampiyonluğunu kutlaması Fenerbahçe'nin büyüklüğünün tescili olur. Ancak yönetiminde bugünkü olumsuz ortamı yumaşatmak için çaba göstermesi gerekmektedir."

MİTHAT YENİGÜN: GALATASARAY'A ÇOK KIRGINIM

Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyelerinden Mithat Yenigün ise yaptığı açıklamada, "İlk önce şunu söylemeliyim; alkışlamalı mı alkışlamamalı mı tartışmasını son derece gereksiz buluyorum. Bu konu kangren yaratmaktan başka birşey değil." diyerek şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Galatasaray'ı şampiyonluklarından dolayı elbette kutlarım. Normal şartlarda alkışlamakta bir sakınca var mı yok. Ancak ben hem TFF'ye hem Kulüpler Birliği'ne özelliklede Galatasaray'a çok kırgınım. Çünkü bizim en kötü zamanlarımızda kalkıp bizim bu durumumuzdan istifade etmeye çalıştılar. Kockoca camiaya yakışırmı bu haraketler.

Oysa böyle mi olmalıydı. Bu düşmanlık ortamı hep bu tavırlar yüzünden arttı. Ne TFF ne de Kulüpler Birliği'de bu gidişata bir dur demedi. Bir açılım yapılmalıydı. Bu açılımı yapması gereken de onlar. Galatasaray ve bizi bir araya getirmeliydiler. Barış ortamı sağlanacaksa buna ön ayak olacak kişiler başta yöneticilerdir. O yüzden Kulüpler Birliği de bu konuda bir girişimde bulunmalıydı. Ama ne yazıkki bu ortamı hazırlamadılar. Bizi bir araya getireceklerdi ki o zaman herkes kendi özeleştirisini yaparak, hatalarına bakacak ve düşmanlığın bitmesi için mücadele edecekti. Ancak bizim ülkemizde ortaklık ve uzlaşma zordur. Sonuçta biz aynı ortamdayız, hepimiz aynı kazanın içindeyiz neyi paylaşamıyoruz. Spor barış demek ülkeleri camiaları biraraya getirir. Bu düşmanlık artık bitmeli yoksa sonuçları hepimiz için sakıncalı olacak."

Reklam
Reklam

ŞADAN KALKAVAN: ABDULLAH KİĞILI'NIN SÖZLERİNİ EZDİLER, BİR DAHA YÖNETİME GİRMEZ

Fenerbahçe'nin eski yöneticilerinden Şadan Kalkavan ise yönetim kurulu üyesi Abdullah Kiğılı ile ilgili yaptığı açıklamada, Kiğılı'nın bir daha yönetime giremeyeceği iddia etti. Kalkavan, şöyle konuştu:

"Bu kaosun bu ortamın son bulması için ben Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı alkışlamasını istiyorum. Bu düşmanlık artık bitmeli. Galatasaray bileğinin hakkıyla şampiyon olmuştur. Aykut Kocaman'ın konu ile ilgili yaptığı açıklamayı da doğru bulmuyorum. Bence hoca bu beyanını geri almalı. Ortam yumuşatılacağına daha çok geriliyor. Oysa kardeşim Abdullah Kiğılı ne güzel açıklama yapmıştı. Ama başkan ve yönetim olaya müdahale ettiler ve Kiğılı'nın sözlerini ezdiler. Abdullah Kiğılı bu yüzden bir daha yönetimde görev almayacak."

Fenerbahçe'nin stat ve tesislerinden sorumlu yardımcı yöneticisi Yalçın Haker ise yaptığı açıklamada, "Şu anda böyle bir organizasyon için uygun ortam yok. Senelerden beride böyle birşey yaşanmamış dolayısı ile başkan yönetim ve hocamız da aynı görüşte. Derbi için her zamanki gibi yoğun güvenlik önlemleri alıyoruz. Bir sorun ya da taşkınlık olacağını sanmıyorum. Biz üzerimize düşen ne varsa her zaman olduğu gibi yine en iyi şekilde yapacağız." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: