Hakan Dilek'ten İzmirlilere Stand-up Gösteri

Gazeteci-yazar Hakan Dilek, Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde, 'Bi Başına Gösteri-Bi de ben anlatiim' adlı stand...

Gazeteci-yazar Hakan Dilek, Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde, 'Bi Başına Gösteri-Bi de ben anlatiim' adlı stand up gösterisiyle İzmirlilerle buluşacak. 11 Ekim Perşembe günü Güzelyalı Kültür Merkezi’nde sahne alacak Dilek, tek kişilik gösterisinde ilginç anıların yanı sıra video ve fotoğraflarla anlatımını renklendirecek.

Futbol kitapları, belgeselleri ve güncel konular üzerine yazdığı yazılarıyla tanınan ve halen gazetecilik mesleğini yürüten Hakan Dilek, kentleri, sokakları, insan öykülerini ilginç bir dille izleyenlere aktaracak.

Reklam
Reklam

1962’de Samsun’un Çarşamba ilçesinde doğan Dilek, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Eğitimi Bölümü, Heykel Ana Sanat Dalı’ndan mezun oldu. Bugüne değin dört kişisel resim sergisi açtı dört de karma resim sergisine katılan, 1975-91 yılları arasında farklı ikinci ve üçüncü lig takımlarında profesyonel futbol oynayan Dilek; 1996’dan günümüze değişik yayın organlarında editörlük, genel yayın yönetmenliği yaptı; müzik, sinema, resim ve felsefe üzerine yazılar yayınladı.

2001 yılında eski futbolcularla yaptığı söyleşilerden oluşan ilk kitabı 'Mahallenin En Şık Ağabeyleri' çıktı. Ardından da 'İşte Böyle Bir Şey', 'O Gol Kaçmazdı', 'Maçı Kaybettik Ama Zemin Futbol Oynamaya Müsait Değildi', 'Top Yuvarlaktır' adlı kitapları yayınlandı.

2003 yılında Beşiktaş Futbol Takımı’nın kuruluşundan günümüze tarihini anlatan Kartalın Yüzyılı adlı belgeselini hazırladı. Mahallenin En Şık Abileri adlı akrilik resim sergisiyle Metin Oktay’dan Can Bartu’ya, Tanju Çolak’tan Aykut Kocaman’a 25 eski futbol yıldızını tuvallere aktardı. Halen Takvim Gazetesi’nde röportajlar, dosya-araştırmalar yayınlıyor ve Fotomaç gazetesinde futbol yorumları yapıyor; sahnede tek kişilik bir gösteri yapıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: