Hakan Şükür, yeni oluşumun kurbanı

İSTANBUL (İHA) - A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Ersun Yanal, Hakan Şükür'ün ülke için yaptıklarından gurur duyduğunu belirterek, "Ben bir oyuncuya bağlı olmayan, hızlı bir tempoda oynayabilen bir takım oluşturmaya çalışıyorum" dedi.

Balkan Spor Yazarları Birliği (BASU) Kongresi ve Eğitim Semineri'ne katılan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Ersun Yanal, kendisine yöneltilen Hakan Şükür'le ilgili soruları cevapladı. Yanal, "Hakan Şükür ülkemizin yetiştirdiği en önemli futbolculardan birisidir. Kendisinin ülkemiz adına yaptığı başarılardan hepimiz onur duyuyoruz. Futbol bir takım oyunudur. Bu oyunda çok daha çabuk, süratli, bir kişiye bağlı olmayan, birçok oyuncuyla gole yönelen bir takım oluşturmaya çalışıyorum. Bu anlamda sevgili Hakan'ı tercih etmedik."

Reklam
Reklam

Dünya futbolunda futbolcuların rakip oyunculara karşı fiziksel özelliklerini kullanabilme tekniğinin çok geliştiğini belirten Yanal, maçların bireysel hatalardan kaynaklanan sonuçla kazanılıp kaybedilebildiğini ifade ederek, "Ben basketboldan da etkilenerek, her oyuncusu savunma ve hücum yapabilen, oyun kurucusunun da savunma gücü yüksek bir takım oluşturmak istiyorum. Fenerbahçe'nin rakibi Olympique Lyon'da da bunu gördük. Tempoyu yükseltebilen, takım olarak hızlı oynayabilen, tüm oyuncuları gole gidebilen bir takım. Basketboldan da etkilendiğimi söyleyebilirim, Tanjeviç'in yönettiği İtalya Milli Takımı'nda bütün oyuncular aynı mevkilerde oynayabiliyorlardı. Şu anda dünyada futbolun geldiği nokta da bu. Tempoyu yükseltebilen, kişiye bağlı olmayan takım olarak hızlı oynayan oyuncularla oynamak istiyorum" diye konuştu.

Dünya Şampiyonası Eleme Grubu'nda finallere gitmeyi hak edecek bir futbol sergilediklerini kaydeden Yanal, kendi gruplarının Avrupa'daki en kritik grup olduğunun altını çizerek, "Öyle bir grup ki her sonuç olabilir. Sonuna kadar da belirsiz bir grupta olduğumuzu düşünüyorum. Oyuncu tipi ve oynadığımız futbolla finalleri en hak eden takım olduğumuzu görüyorum ve Almanya'ya gideceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Arnavutluk'un da başarılı bir takım oluduğunu belirten tecrübeli teknik adam, "Arnavutluk'a daha önceki maçlarda şansımızın tutmadığı ortada. Ancak, biz grupta her maça galibiyet için çıkacağız. Danimarka'ya yenilmelerine rağmen iyi futbol sergilediler. Umarım bir Balkan ülkesi ile birlikte grubumuzdan finallere gideriz" şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi'nin teknik adam olarak gösterdiği performası nasıl bulduğunu sorması üzerine Yanal, "Hagi ülkemize gelmiş en iyi oyunculardan birisi. Belki de en önemlisi. Kendisi ülke futboluna çok büyük katkılar sağladı. Galatasaray'ın UEFA kupasını kazanması da bu şarıların içinde. Galatasaray onun evi gibiydi. Şu anda da çok iyi bir uyum ve performansla takımına katkı sağlıyor. Kendisini ben de çok beğeniyorum" cevabını verdi.

Ülkelerin ekonomik yapılarının liglere yansıdığını dile getiren Yanal, güçlü ülkelerin liglerinin daha kaliteli olduğunu vurgulayarak, "Böyle olunca önemli organizasyonlara da bu liglerden hakemler geliyor. Ben yeni nesil genç bir hakem jenerasyonunun geldiğini ve pek yakında önemli organizasyonlarda bunların görev alacağına inanıyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye'de spor kültürünün fazla gelişmediğine de değinen Ersun Yanal, sporun her branşında gerçekleşecek özerklik ve atılımla önümüzdeki yıllarda talip olunan olimpiyatların temelini atacaklarına inandığını sözlerine ekledi.